Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 5. května
Stíny 5. května PDF Tisk Email
Středa, 04 Květen 2011 12:18

...až se ucho...

 

Komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání proti čtyřiapadesátiletému muži z Třebíče pro přečin krádeže.

Obviněný v téměř šedesáti případech odcizil z volně přístupného skladu v ulici Průmyslová čtvrť v Třebíči nerezový materiál. Z objektu firmy si v průběhu roku 2010 odnesl téměř 50 nerezových výztuh, 5 nerezových čepů, 2 150 kusů nýtů a další věci.

Celkovou škodu vyčíslili zástupci poškozené firmy na více než sto třicet tisíc korun. Policisté zjistili, že pachatel většinu odcizeného materiálu prodal ve sběrných surovinách. Za spáchání trestného činu krádeže mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

 

Krádež baterie u přenosného semaforu

 

Trestní oznámení o krádeži baterie u přenosného semaforu přijali policisté z Obvodního oddělení v Třebíči. Neznámý pachatel v noci z 3. na 4. května vnikl po násilném překonání visacího zámku do přenosného dopravního signalizačního zařízení, umístěného na křižovatce mezi obcemi Pyšel a Kamenná. Odcizil napájecí trakční baterii a elektronickou řídící jednotku. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než sedmnáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do domu v rekonstrukci

 

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o vloupání do rodinného domu v rekonstrukci v obci Sudice. Nezvaný host v noci z 2. na 3. května vnikl po násilném překonání vchodových dveří a dveří na terasu do rodinného domu. Celý objekt prohledal a odcizil dvě vodováhy, pásovou brusku, dvě elektrické vrtačky s nabíječkou a s náhradní baterií. Celkovou škodu majitel vyčíslil na deset tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a poškození cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do nákladního vozidla

 

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč prověřují případ vloupání do nákladního vozidla v obci Budišov. Neznámý pachatel v noci z 2. na 3. května vnikl po násilném překonání zámku do plastové bedny umístěné na pravé zadní části nákladního vozidla značky Volvo. Odcizil sadu nářadí a z nádrže vozu osmdesát litrů motorové nafty. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta. Celková škoda byla vyčíslena na více než patnáct tisíc.

por. Bc. Marcela Lavická
Tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Třebíč

Aktualizováno Sobota, 07 Květen 2011 05:33