Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 3. května
Stíny 3. května PDF Tisk Email
Úterý, 03 Květen 2011 13:53

Poděkování médiím

 

Třebíčská policie děkuje médiím, za uveřejnění výzvy o pátrání po pachateli vloupání do restaurace v Třebíči v ulici Spojovací.

Díky této výzvě přišel v dnešních ranních hodinách sám pachatel na Obvodní oddělení v Třebíči a k činu se doznal. Sedmnáctiletý mladík z Třebíčska měl v brzkých ranních hodinách dne 30. dubna vniknout po násilném překonání okna do restaurace a odcizit dvě krabičky cigaret. Při krádeži mladíka nahrála uvnitř nainstalovaná kamera. Záznam z kamery pachatel zahlédl v médiích, což jej přimělo k doznání. Dopustil se přečinu krádeže. Celková škoda byla vyčíslena na více než dva tisíce korun.

 

 

Podvod při nákupu přes internet

 

Moderní doba sebou přináší i řadu kriminálních jevů, na které stále nejsme připraveni. Počítače a internetová síť nám umožňuje nejen získávání značného množství informací, ale i internetový nákup zboží, které jsme prakticky nikdy neviděli. Navíc nakupujeme od prodejců, které ani nikdy neuvidíme.

 

Policisté na Třebíčsku jen za čtyři měsíce tohoto roku evidují celkem šest trestných činů podvodů a více než desítku přestupků na internetových burzách. A to jsou jen ty případy, kdy se podvedení rozhodli věc oznámit na policii.

 

Poslední případ přijali policisté dne 3. května na Obvodním oddělení v Třebíči. Poškozená žena si objednala 20. dubna přes internet dva mobilní telefony, které ihned zaplatila a finanční hotovost poukázala na požadovaný bankovní účet. O několik dnů později ji byl doručen balíček, který byl bohužel prázdný. Žena tímto podvodným internetovým prodejem přišla o téměř třináct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu podvodu a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Nejde samozřejmě všechny prodávající házet do stejného pytle. Na druhou stranu rok od roku policie eviduje více a více případů, kdy dochází k podvodnému jednání prodávající osoby. Musíme si uvědomit, že takzvané „reference o prodejci“ nám nemohou zaručit, že si je nenapsal sám. Přistupujme tedy k těmto obchodům a lákavým nabídkám obezřetněji.

 

Rada policie i v těchto případech zní:

 

·         Nedůvěřujte - prověřujte.

·         Nenechte se nalákat na super levný nákup.

 

 

Krádež měděných kabelů

 

Třebíčská policie se zabývá trestním oznámením o krádeži měděných kabelů v obci Pozďátky. Neznámý pachatel v ranních hodinách dne 2. května odcizil na skládce odpadů dvě stě metrů kabelu včetně jedné koncové vidlice, který sloužil jako napájecí zdroj k váhám na vážení odpadu. Celková škoda byla vyčíslena na více než osmnáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

 por. Bc. Marcela Lavická
Tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Třebíč

Aktualizováno Čtvrtek, 05 Květen 2011 07:14