Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 16. dubna
Stíny 16. dubna PDF Tisk Email
Sobota, 16 Duben 2011 06:54

Krádež ovcí

Policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který během noci ze středy na čtvrtek odcizil z oploceného pozemku u rodinného domu v katastrálním území obce Studenec čtyři ovce plemene Suffolk. Pachatel v drátěném oplocení prostříhal otvor, skrz něj vnikl na pozemek a z něho odcizil tři dospělé ovce a jedno jehně, které pak naložil do připraveného vozidla. Odcizením ovcí vznikla majiteli škoda ve výši 7 tisíc korun. Pachatel je podezřelý z přečinu krádeže.

 

Pes pokousal dítě

Policisté podezřívají jednapadesátiletého muže z Třebíče z přestupku proti občanskému soužití a z přestupku proti pořádku v státní správě a proti pořádku v územní samosprávě. Muž porušil vyhlášku města Třebíč o regulaci a zajištění veřejného pořádku při pohybu zvířat na veřejných prostranstvích a to tak, že ponechal svého psa rasy německý ovčák volně se pohybovat po okolí bez náhubku. Pes přiběhl na zastávku MHD a tam kousl šestiletou dívku do nohy a tím ji způsobil drobné poranění v přední části bérce a zhmožděninu v zadní části bérce. Dívka byla ošetřena v nemocnici v Třebíči.

 

Výtržnictví

Policisté šetří událost, ke které došlo dne 13.4.2011 před 18. hod. na ulici Gen. Fanty v Třebíči. Dva muži ve věku devětačtyřicet a čtyřiačtyřicet let si nejdříve začali nadávat vulgárními výrazy, a poté přešli i k vzájemnému fyzickému napadání. Oba muži se za oděv stáhli na zem, kde se několikrát navzájem udeřili pěstí do hlavy. Při potyčce oba muži utrpěli různé oděrky a podlitiny, a proto vyhledali lékařské ošetření. U devětačtyřicetiletého muže dále došlo při potyčce k poškození kalhot, na kterých mu vznikla škoda ve výši 1700 Kč. Oba muži jsou podezřelí z přečinu výtržnictví.  

 

Řídil přes vyslovený zákaz

Dne 14.4.2011 před desátou hodinou dopoledne zastavili policisté z Obvodního oddělení Třebíč na pozemní komunikaci mezi obcemi Heraltice a Okříšky osobní vozidlo VW Transporter, které řídil sedmapadesátiletý muž. Policisté kontrolou zjistili, že muž má Okresním soudem v Třebíči vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Sedmapadesátiletý muž je podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. U muže policisté dále provedli dechovou zkoušku na zjištění množství alkoholu v dechu. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem.

 

Miroslav Pecka

Aktualizováno Úterý, 19 Duben 2011 11:08