Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. března
Stíny 17. března PDF Tisk Email
Čtvrtek, 17 Březen 2011 12:05

Opilý řidič malotraktoru

Policejní hlídka z Obvodního oddělení Okříšky kontrolovala v odpoledních hodinách dne 16. března v obci Heraltice třiačtyřicetiletého řidiče malotraktoru domácí výroby s přípojným vozíkem, bez registrační značky. Policisté naměřili orientační dechovou zkouškou u řidiče 2,62 promile alkoholu v dechu a další jízdu zakázali. Dále zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění, jelikož mu byl v únoru letošního roku vysloven zákaz řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc policisté vyřešili ve zkráceném přípravném řízení. Pachateli hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky až jeden rok odnětí svobody.


Bezdomovec si zařizoval domov

Neznámý pachatel vnikl v období od února do 16. března do vnitřních prostor chaty u obce Naloučany u řeky Oslavy po násilném překonání vchodových dveří. Odcizil čtyři dřevěné nástěnné lampičky, remosku, nástěnné vyřezávané zrcadlo a záclonové tyče se záclonami. Celková škoda byla vyčíslena na šestnáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody, hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež nafty

Neznámý pachatel v obci Rouchovanyv noci z 15. na 16. března násilím překonal víčko nádrže nákladního vozidla značky Man a odcizil dvě stě litrů motorové nafty. Celková škoda byla vyčíslena na téměř osm tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež peněženky

Neznámý pachatel odcizil v odpoledních hodinách dne 16. března v prodejně na Masarykově náměstí v Náměšti nad Oslavou dámskou peněženku. Majitelka ji měla uloženou i s doklady a platební kartou pod pultem a věnovala se zákazníkům. Neznámý zloděj využil její nepozornosti. Celková škoda byla vyčíslena na téměř tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Neděle, 20 Březen 2011 08:13