Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 8. března
Stíny 8. března PDF Tisk Email
Úterý, 08 Březen 2011 10:32

Prodejce pervitinu zadržen

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zadrželi distributora pervitinu. Jednatřicetiletý muž z Třebíče měl asi ve sto případech, v průběhu loňského roku, prodat či zadarmo poskytnout drogu pervitin osobám mladším osmnácti let. Drogu distribuoval jak v Třebíči, tak v Jihlavě a ve Velkém Meziříčí. Obviněný muž byl za obdobnou trestnou činnost již v minulosti potrestán odnětím svobody. Bylo proti němu zahájeno trestní stíhání pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na deset let. V současné době byl vzat do vazby.


Poškození fotovoltaických článků

Neznámý pachatel v období od 4. do 7. března poškodil čtyři kusy fotovoltaických článků na jednom ze stojanů elektrárny, v ulici Za Tratí v obci Okříšky. Celková škoda byla vyčíslena na čtyřicet tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu poškození cizí věci a hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Krádež motorové nafty

Třebíčská policie prověřuje případ krádeže motorové nafty v obci Třebenice. Neznámý pachatel v období od 4. do 7. března vnikl do areálu firmy v obci Třebenice po násilném překonání visacího zámku hlavní brány. V prostoru čerpací stanice odcizil odčerpáním z podzemní nádrže více než dva a půl tisíce litrů motorové nafty. Celková škoda byla vyčíslena na osmdesát čtyři tisíc korun. Pachatel se dopustil trestného činu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.

 

Krádež šperků v Jemnici

Policisté z Obvodního oddělení Jemnice prověřují případ krádeže šperků. Neznámý pachatel v průběhu ledna a února letošního roku odcizil šperky z bytu v ulici U Víta v Jemnici. Majitelka měla zlaté šperky uloženy ve skříňce v ložnici. Celková škoda byla vyčíslena na dvacet tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody, hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Pracovní úraz v Třebíči

Třebíčská policie prověřuje případ ublížení na zdraví. V odpoledních hodinách dne 7. března v ulici Na Klinkách v Třebíči došlo při údržbě pracovního stroje k uvolnění hydraulické hadice z přívodu do hlavní zdvihové pístnice ramene nakladače. Třiapadesátiletý strojník se v době uvolnění hadice nacházel v prostoru pod zdvihnutým ramenem nakládací lžíce kolového nakladače značky Waryňski. Došlo k těžkému zranění muže, kterého rameno srazilo k zemi. Leteckou záchrannou službou byl transportován do nemocnice. Policisté případ prověřují jako přečin ublížení na zdraví z nedbalosti. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Na místě došlo k úniku hydraulického oleje, jehož odstranění provedl Hasičský záchranný sbor kraje Vysočina.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 10 Březen 2011 12:26