Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. února
Stíny 17. února PDF Tisk Email
Čtvrtek, 17 Únor 2011 15:54

Krádež motorové nafty

Neznámý pachatel v noci z 15. na 16. února vnikl do nezajištěné plechové haly v ulici Koželužská v Třebíči. Po násilném překonání víček u nádrží vnikl do devíti zaparkovaných nákladních vozidel. Celkem odcizil sedm set čtyřicet devět litrů motorové nafty a visací zámky. Celková škoda poškozením a odcizením byla vyčíslena na téměř dvacet sedm tisíc korun.

 

Krádež telefonního kabelu

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o krádeži telefonního kabelu v obci Šebkovice, v místech zvaných Holeček. Neznámý pachatel v odpoledních hodinách dne 15. února odcizil u železniční tratě z obce Šebkovice na Jaroměřice nad Rokytnou celkem dvě stě padesát metrů měděného telefonního kabelu. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun.

 

 

Poškození osobního vozidla v Náměšti nad Oslavou

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o poškození osobního vozidla v Náměšti nad Oslavou. Neznámý pachatel v noci z 15. na 16. února u rodinného domu v ulici Zborovská v Náměšti nad Oslavou poškodil osobní vozidlo značky Peugeot 405. Útočník nezjištěným předmětem rozbil přední světlomet, kryt blikače levého předního světlometu, okno pravých předních dveří, promáčkl plechy předních i zadních dveří, odlomil střešní anténu, okrasné křídla na dveřích a zpětná zrcátka. Celková škoda byla vyčíslena na patnáct tisíc korun.

 

Dopravní nehoda na náledí

K dopravní nehodě došlo v dopoledních hodinách dne 16. února v obci Blatnice. Třicetiletá řidička jela s osobním vozidlem značky VW Golf směrem od obce Hostim k obci Jaroměřice nad Rokytnou. Při jízdě nepřizpůsobila rychlost vozidla stavu vozovce a při projíždění levotočivé zatáčky dostala na namrzlém povrchu smyk, který nevyrovnala a vyjela do protisměru. V levém příkopu narazila do vzrostlého stromu, čímž bylo vozidlo odhozeno do pravého silničního příkopu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky a jedenáctileté spolujezdkyně. Rychlá záchranná službě obě zraněné převezla k ošetření do nemocnice. Celková škoda byla vyčíslena na pět tisíc korun.

 

Řidič byl pod vlivem alkoholu

K dopravní nehodě došlo ve večerních hodinách dne 16. února mezi obcí Jakubov a Moravskými Budějovicemi. Čtyřiatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Ford S-Max směrem od obce Jakubov. Na přímém úseku vozovky dostal na namrzlém povrchu smyk, který nevyrovnal, vyjel do protisměru, kde se vozidlo v levém silničním příkopě převrátilo na střechu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče. Rychlá záchranná služba muže převezla k ošetření do nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou bylo u řidiče naměřeno 0,67 promile alkoholu v dechu. Celková škoda byla vyčíslena na sto padesát tisíc korun.

 

Řidič tvrdil, že vozidlo neřídil

K dopravní nehodě došlo v nočních hodinách dne 16. února v obci Zašovice. Třiatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Renault Megane směrem od obce Zašovice k Jihlavě. Nepřizpůsobil rychlost vozidla, dostal smyk, který nevyrovnal a havaroval v levém silničním příkopu. Došlo k lehkému zranění řidiče a rychlá záchranná služba ho převezla k ošetření do nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou bylo u muže naměřeno 3,86 promile alkoholu v dechu. Po tomto zjištění začal muž tvrdit, že vozidlo vůbec neřídil. Dopravní nehoda je i nadále v šetření. Celková škoda byla vyčíslena na dva tisíce korun.

 

Snažil se ujet z místa nehody

K dopravní nehodě došlo několik minut po půlnoci dne 17. února na křižovatce ulic Velkomeziříčká a U Studánky v Třebíči. Sedmadvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Renult Clio směrem od ulice Augustina Kratochvíla. Na křižovatce nedal přednost v jízdě osobnímu vozidlu značky Škoda Octavia, jedoucímu ve směru od ulice Míčova k ulici Brněnská. Došlo ke střetu a vozidlo Škoda Octavia bylo odhozeno vlevo na chodník, kde narazilo do oplocení domu. Po střetu se řidič vozu Renault Clio snažil z místa dopravní nehody ujet, pronásledován řidičem škody, zastavil vozidlo v ulici Bartošova. Na štěstí nedošlo k žádnému zranění. Provedenou dechovou zkouškou bylo u řidiče vozu Renault Clio naměřeno 1,63 promile alkoholu v dechu. Celková škoda byla vyčíslena na devadesát jedna tisíc korun.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Pondělí, 21 Únor 2011 10:32