Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 3. února
Stíny 3. února PDF Tisk Email
Čtvrtek, 03 Únor 2011 08:13

Policisté Obvodního oddělení Okříšky dopadli pachatele krádeže železného materiálu

V pondělí 31. ledna přijel ve večerních hodinách pachatel na vlakové nádraží v obci Okříšky. Mezi půl desátou a desátou hodinou večer zde postupně odcizil 100 kusů volně složených železných podkladnic. Materiál o celkové hmotnosti 750 kg naložil do vozidla a odvezl do sběrny surovin. Železné podkladnice prodal a peníze použil pro vlastní potřebu.

V úterý 1. února se pachatel na stejné místo vrátil a mezi osmou a devátou hodinou večer se vloupal do oploceného skladiště kolejového materiálu, kde odcizil železné svěrky na uchycení kolejnic. Z volně přístupného přístřešku vzal dvě téměř dva metry dlouhé kolejnice. Materiál o hmotnosti 700 kilogramů naložil do vozidla a odjel.

Krádeží způsobil celkovou škodu přes deset tisíc korun.

 

Policisté Obvodního oddělení Okříšky se po oznámení začali případem intenzívně zabývat. Na základě operativního šetření a velmi dobré osobní a místní znalosti se jim podařilo získat poznatky k podezřelému muži a vozidlu, do kterého odcizený materiál naložil. Ve vozidle policisté nalezli železný materiál, který muž odcizil v úterý 1. února. Železné svěrky a kolejnice policisté zajistili a budou vráceny zpět majiteli.

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádež osmatřicetiletému muži. Případ policisté šetří ve zkráceném přípravném řízení.

 

Krádež palivového dříví

V době od začátku ledna do současné doby odcizil neznámý pachatel v lese v katastru obce Kuroslepy palivové dříví. Krádeží jednoho metru krychlového smrkového dříví vznikla škoda přibližně jeden tisíc korun.

Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pátek, 04 Únor 2011 10:02