Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. ledna
Stíny 12. ledna PDF Tisk Email
Středa, 12 Leden 2011 14:02

Loupežné přepadení čerpací stanice

Třebíčská policie žádá občany o pomoc při pátrání po pachatelích loupežného přepadení benzínové čerpací stanice. V půl šesté večer dne 11. ledna došlo k loupežnému přepadení benzínové čerpací stanice v obci Mohelno.  Dva dosud nezjištění pachatelé, pod hrozbou krátkých střelných zbraní, požadovali po obsluze vydání finanční hotovosti. Žena jim finanční hotovost vydala a muži z místa činu odešli nezjištěným směrem. Celková škoda byla vyčíslena na téměř čtyřicet tisíc korun.

Oba byli silnější postavy, vysoké asi 180 cm a na hlavách měli kuklu. Jeden byl oblečen do světlé bundy s kapucí přes hlavu a tmavě zelených kalhot. Na rukou měl zelené rukavice a obsluhu ohrožoval krátkou stříbrnou střelnou zbraní. Druhý muž měl na sobě červenou zimní bundu, černé kalhoty a rukavice. V ruce držel černou krátkou střelnou zbraň.

 

Třebíčská policie žádá případné svědky, kteří mohli zahlédnout dva muže, kteří se kolem půl šesté večer, dne 11. ledna pohybovali kolem benzínové čerpací stanice v obci Mohelno o podání informací vedoucí k dopadení pachatelů. Případné informace můžete podat na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158.

 

Hádka syna s otcem skončila zraněním

Třebíčská policie zahájila trestní stíhání proti pětatřicetiletému muži z Jihlavy pro přečiny ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování. Ve večerních hodinách dne 10. ledna v rodinném domě v obci Budkov, po předchozí slovní potyčce se svým otcem a vyhrožování zabitím, kuchyňským nožem pachatel několikrát řízl do ruky svého osmašedesátiletého otce. Zraněný byl převezen k ošetření do nemocnice. Za přečiny ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování hrozí pachateli až tři roky odnětí svobody.

 

Vloupání do bagru

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o vloupání do bagru v k.ú. obce Pálovice v místech zvaných Na Stráži. Neznámý pachatel v noci z 10. na 11. ledna vnikl po násilném překonání okna do odstaveného bagru. Žlutozelenou barvou posprejoval všechny okna, čalounění a displej počítače. Odcizil maják, sadu pracovního nářadí, plynový vařič, chladič a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na padesát tisíc korun. Pachatel se dopustil trestného činu krádeže a  poškození cizí věci.

 

Posprejování železničního vagónů

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o posprejování železničního vagónů ve stanici Třebíč v ulici Nádražní. Neznámý pachatel v noci z 11. na 12. ledna spreji různých barev nastříkal na vlakovou soupravu dva nápisy, dlouhé třináct a vysoké téměř dva metry. Na řídící vůz nastříkal další dva obdobné nápisy. Způsobená škoda bude vyčíslena dodatečně. Pachatel se dopustil trestného činu poškození cizí věci a hrozí mu až jeden rok odnětí svobody.

 

Pracovní úraz

Při montáži sekčních garážových vrat došlo k pracovnímu úrazu v obci Račerovice. V podvečerních hodinách dne 11. ledna došlo při montáži ke zvednutí garážových vrat. Vrata zachytila a vytáhla do výšky dvou metrů pětadvacetiletého muže. Poté pracovník upadl na betonovou podlahu. Se zlomeninou nohy a pravé ruky byl převezen k ošetření do nemocnice. O věci byl informován Inspektorát bezpečnosti práce. Případná míra cizího zavinění bude předmětem dalšího šetření.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 14 Leden 2011 05:57