Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 16. října
Stíny 16. října PDF Tisk Email
Úterý, 15 Říjen 2024 06:57

Byla značně opilá

V sobotu 12. října byli policisté před třetí hodinou odpoledne přivoláni k podezřelé řidičce, která se nacházela v obci Okříšky. Nejisté jednání ženy naštěstí neuniklo pozornosti okolí, když usedla za volant a chtěla odjet, zabránili jí v tom náhodní lidé v blízkosti. Bylo zjevné, že je žena opilá, snažila se ale okolí přesvědčit, že za její stav může horečka. Přivolaní policisté provedli u pětatřicetileté ženy dechovou zkoušku, která potvrdila podezření na alkohol, jehož hodnota byla ale překvapující. Řidička vozidla Chevrolet měla 3,86 promile alkoholu v dechu. Obdobnou hodnotu u ní ukázala také opakovaná zkouška. V další jízdě již samozřejmě nesměla pokračovat. Policisté provedli šetření a také kontrolu, zda zaparkovaná vozidla v okolí nejsou poškozena. Opilé ženě na místě zadrželi řidičský průkaz. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ dále prověřují.

Narazil do dalších dvou aut

V neděli 13. října došlo před čtvrtou hodinou odpoledne v Třebíči na ulici Lavického k dopravní nehodě. Čtyřiašedesátiletý řidič vozidla Volvo jel ve směru od ulice Táborská. Zařadil rychlostní stupeň místo zpátečky, automobil přejel přes obrubník, narazil do lavičky a dále do zaparkovaných vozidel Škoda Octavia a Seat Leon.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění. Policisté provedli na místě šetření. Dechovou zkouškou u řidiče požití alkoholu vyloučili. Při dopravní nehodě vznikla předběžně vyčíslená škoda za 355 tisíc korun. Řidič vozidla Volvo je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Havárie motocyklisty

V sobotu 12. října havaroval kolem třetí hodiny odpoledne v katastru obce Štěměchy řidič motocyklu. Třiačtyřicetiletý muž jel s motocyklem Triumph ve směru od Markvartic, při projíždění zatáčkou dostal vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy smyk, který nevyrovnal, přejel do protisměru a poté havaroval v příkopu. Při dopravní nehodě se motocyklista zranil a zdravotnickou záchrannou službou byl převezen do třebíčské nemocnice. Policisté provedli šetření, dechovou zkouškou u motocyklisty požití alkoholu vyloučili. Na motocyklu vznikla škoda přibližně za třicet tisíc korun. Řidič je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Úterý, 15 Říjen 2024 07:01