Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. července
Stíny 12. července PDF Tisk Email
Pátek, 12 Červenec 2024 00:00

Opilý řidič

Ve středu 10. července kontrolovali policisté vozidla jedoucí v obci Střítež. Kolem páté hodiny odpoledne zastavili automobil Škoda Fabia, jehož řidič jel ve směru od Třebíče. U třiačtyřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 2,41 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u řidiče ukázala také opakovaná zkouška. Policisté dále zjistili, že muž nemá platný řidičský průkaz a dopustil se tak ještě přestupkového jednání. V další jízdě opilý muž již nesměl pokračovat. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

Řidič elektrokoloběžky havaroval

Ve středu 10. července jel po osmé hodině večer v Třebíči po ulici Zdislavina třiačtyřicetiletý řidič elektrokoloběžky. Přejel do protisměru, následně narazil a poškodil zaparkované vozidlo Hyundai, a poté havaroval. Muž se při nehodě zranil a byl zdravotnickou záchrannou službou převezen na ošetření do třebíčské nemocnice.

Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. U muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,74 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Na vozidle vznikla škoda přibližně za pět tisíc korun. Muž je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy. Dopravní nehodu policisté šetří.

 

Žena řídila auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelá devětadvacetiletá žena z Jindřichohradecka, která řídila vozidlo, i když to má soudem zakázáno. Ve středu 10. července jela s automobilem Citroen po silnici v katastru Želetavy, kde ji po druhé hodině odpoledne zastavila policejní hlídka. Řidička po zastavení začala ihned z vozidla utíkat pryč. Policisté ji dostihli a zadrželi. Při následné kontrole zjistili důvod její snahy zmizet. Řidička má totiž od konce loňského roku soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2026. Dechová zkouška a test na drogy byl u řidičky negativní. Policisté odvezli ženu na oddělení a ve zkráceném přípravném řízení jí sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Čtvrtek, 11 Červenec 2024 20:56