Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 27. prosince
Stíny 27. prosince PDF Tisk Email
Pondělí, 27 Prosinec 2010 09:56

Drahá nedbalost

Třebíčští policisté přijali v brzkých ranních hodinách dne 24. prosince oznámení o krádeži peněženky, ke které došlo v nočních hodinách v baru na ulici Mrštíkova v Třebíči. Neznámý pachatel zde využil nepozornosti osmnáctiletého muže z Brna, který si v odloženém kabátě ponechal peněženku s doklady a platební kartou, včetně mobilního telefonu a věci odcizil. Okradený muž během dopoledne nalezl svoji peněženku s doklady a platební kartou pohozenou na ulici v blízkosti baru. I tak ho jeho nedbalost připravila o mobilní telefon v hodnotě čtyři tisíce korun.  

 

Ďábel alkohol

Třebíčská policie šetří havárii vozidla Škoda Octavia, ke které došlo v půl deváté večer dne 23. prosince na silnici III. třídy v kú. obce Račice ve směru od obce Odunec.

 Jednadvacetiletý řidič z Třebíčska zde nezvládl řízení vozidla, kdy na rovném úseku silnice vjel vpravo na pravou krajnici do odhrnutého sněhu. S vozidlem dostal smyk, který nevyrovnal a vjel v protisměru do silničního příkopu, kde pravým bokem vozidla narazil do vzrostlého stromu. Z havárie vyvázl bez zranění. Při provedené dechové zkoušce policisté řidiči naměřili 1,72 promile alkoholu v dechu. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.


Požár chaty

Požáru chaty vznikl v obci Jinošov v chatové oblasti zvané Za hřbitovem. Majitel chaty zde topil v ještě nezkolaudované novostavbě.  Díky nesprávné instalaci rozvodu teplého vzduchu od krbové vložky do podkrovních místností, došlo k požáru stropní konstrukce. Při požáru nedošlo ke zranění osob. Škoda byla vyčíslena na dvacet tisíc korun. Případ si na místě převzal HZS kraje Vysočina ÚO Třebíč k dalšímu opatření.

 

Vloupání do sklepů

K vloupání do sklepních kójí došlo v době od 24. prosince do 26. prosince v Třebíči na ulici gen. Svobody. Neznámý pachatel se zde po překonání zámku vloupal do sklepních prostor panelového domu, a následně z jedné ze sklepních kójí odcizil kompletní rybářské náčiní. Celková škoda byla vyčíslena na osmnáct tisíc korun.

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o vloupání do kočárkárny a sklepní kóje, ke kterému došlo v noci z 23. prosince na 24. prosince v Třebíči na ulici Lidická. Neznámý pachatel, po rozlomení zámků, nejprve odcizil jízdní kolo z kočárkárny a poté ze sklepní koje i dva páry běžeckých lyží s hůlkami. Celková škoda byla vyčíslena na více jak dvacet tisíc korun.

 

 

Krádež měděných okapů

Ke krádeži měděných okapových svodů došlo v době od 23. prosince do 26. prosince v obci Myslibořice. Neznámý pachatel z místní mateřské školky odcizil 14 metrů měděných okapů o průměru 100 mm. Předběžná škoda byla vyčíslena na čtrnáct tisíc korun.

 

René Novotný

Aktualizováno Úterý, 28 Prosinec 2010 08:16