Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 29. června
Stíny 29. června PDF Tisk Email
Sobota, 29 Červen 2024 00:00

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý čtyřiadvacetiletý muž z Jindřichohradecka, který řídil v Jemnici vozidlo i přes uložený zákaz. Ve čtvrtek 27. června jel s automobilem Škoda Octavia před čtvrtou hodinou odpoledne po silnici na ulici Velká brána. Vozidlo policisté zastavili a provedli kontrolu. Zjistili, že má řidič od května na základě rozhodnutí městského úřadu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel a usednout za volant by směl až na konci roku. Policisté odvezli řidiče na oddělení a policejní inspektor mu sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Opilého zajistili

Ve čtvrtek 27. června byli policisté v Náměšti nad Oslavou před osmou hodinou večer přivoláni na ulici Třebíčská, kde ležel na zemi u restauračního zařízení muž.

Na místo vyjeli policisté situaci prověřit. Jednačtyřicetiletý muž z Brněnska byl značně opilý, nebyl schopen samostatné chůze, postarat se sám o sobe a neorientoval se. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 2,33 promile alkoholu. Opilého muže zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pátek, 28 Červen 2024 19:13