Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 24. června
Stíny 24. června PDF Tisk Email
Pondělí, 24 Červen 2024 07:38

Řidič motocyklu havaroval

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek 21. června odpoledne před šestnáctou hodinou oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/410 v katastru obce Stařeč na Třebíčsku. Třiapadesátiletý řidič jedoucí s motocyklem Jawa350 ve směru od ulice Koželužská v Třebíči směrem k obci Stařeč nepřizpůsobil rychlost jízdy, motocykl nezvládl a přejel s ním vpravo mimo pozemní komunikaci, kde havaroval. Při dopravní nehodě došlo ke zranění motorkáře, který musel být transportován do nemocnice v Třebíči. Alkohol u řidiče motocyklu vyloučili na místě dopravní nehody policisté provedením dechové zkoušky, která měla negativní výsledek. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda ve výši zhruba 20 000 korun. Další okolnosti nehody jsou předmětem šetření policistů z dopravního inspektorátu Třebíč.

Opilá cyklistka havarovala do řepkového pole

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v sobotu 22. června patnáct minut po půlnoci oznámení o dopravní nehodě, která se stala na účelové pozemní komunikaci mezi obcemi Chlístov a Markvartice v prostoru před průmyslovým areálem v katastrálním území obce Markvartice u Třebíče. Pětačtyřicetiletá cyklistka Radka jela po předchozím požití alkoholických nápojů na vlastním jízdním elektro kole ve směru od obce Chlístov k obci Markvartice. Vlivem silné opilosti nezvládla řízení jízdního kola, vyjela vpravo mimo komunikaci, kde havarovala v řepkovém poli.

Dechová zkouška u cyklistky vykázala pozitivní hodnoty - 2,51 promile alkoholu v krvi. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 2,34 promile alkoholu v krvi. Cyklistka požití alkoholu před jízdou policistům doznala. Při dopravní nehodě došlo ke zranění cyklistky, která byla převezena vozidlem Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina do nemocnice v Třebíči. Další šetření a zadokumentování dopravní nehody zajistili policisté z dopravního inspektorátu Třebíč.

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Pátek, 28 Červen 2024 16:21