Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. června
Stíny 17. června PDF Tisk Email
Pondělí, 17 Červen 2024 07:27

Řidič elektroskútru byl pod vlivem alkoholu

Ve čtvrtek 13. června havaroval před sedmou hodinou večer na komunikaci v katastru obce Račerovice řidič elektroskútru. Vyjel na nezpevněnou část, nezvládl řízení a spadl. Při havárii se řidič zranil a byl zdravotnickou záchrannou službou převezen na ošetření do třebíčské nemocnice. U osmačtyřicetiletého muže provedli policisté dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,22 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Dopravní nehodu šetří. Řidič je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy.

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý jednatřicetiletý muž, který řídil vozidlo přes uložený zákaz.

Ve čtvrtek 13. června jel s automobilem Citroen po deváté hodině večer po silnici v obci Mladoňovice. Vozidlo policisté zastavili a provedli kontrolu. Zjistili, že má řidič na základě rozhodnutí městského úřadu od loňského jara vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který by mu měl skončit až letos na podzim. Policisté odvezli řidiče na oddělení a muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činumaření výkonu úředního rozhodnutí.

 

 

Řidič byl pod vlivem alkoholu

Ve čtvrtek 13. června zastavili policisté před druhou hodinou ráno v obci Vícenice vozidlo VW Golf a provedli kontrolu. Při dechové zkoušce u jednapadesátiletého řidiče naměřili hodnotu 0,65 promile alkoholu, opakované zkoušky u něho ukázaly hodnoty ještě vyšší. Řidičský průkaz při kontrole nepředložil a dopustil se tak přestupku. Policisté řidiči zakázali další jízdu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Sobota, 22 Červen 2024 11:06