Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 31. května
Stíny 31. května PDF Tisk Email
Pátek, 31 Květen 2024 08:00

Krádež policisté v krátké době objasnili

Policisté dopadli muže, který se v polovině května ve sportovním zařízení v Třebíči dostal do skříňky jedné z návštěvnic a za použití jejích klíčů odjel s vozidlem, které měla žena nedaleko zaparkované. Muž se dopravil na Žďársko, kde v současné době pobývá, a z auta si vzal při odchodu ještě peníze. Podezřelého muže policisté vypátrali a zadrželi, obviněn je ze spáchání dvou trestných činů. Vozidlo, které zanechal po krádeži na parkovišti, si po nalezení žena převzala.

Starosti okradené ženy začaly ve večerních hodinách, když chtěla ze sportovního zařízení odejít a zjistila, že nemůže najít čip od skříňky, který si předtím na chvíli odložila a nechala bez dozoru. Situaci začala řešit a po otevření skříňky viděla, že jí někdo uložené věci vzal. Přišla o peníze a také klíče od vozidla. Další nepříjemné překvapení ji čekalo na parkovišti, kde nenašla své vozidlo Škoda Octavia. V automobilu měla navíc uložený větší finanční obnos a další věci.

Po přijetí trestního oznámení začali policisté případ prověřovat a po pachateli i vozidle pátrat. Po několika dnech byl odcizený automobil nalezený uzamčený na parkovišti ve Velkém Meziříčí. Případ kriminalisté dále prověřovali, provedeným šetřením se dostali na stopu podezřelého muže a minulý týden ho na Žďársku zadrželi. Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestné činnosti odvezli na třebíčské oddělení, kde byl umístěn do policejní cely.

 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže z Novojičínska. „Jednačtyřicetiletý muž je obviněn z přečinu krádeže, přičemž činem vznikla větší škoda, a dále přečinu neoprávněného užívání cizí věci,“ řekl mjr. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž již v minulosti byl opakovaně soudně trestán.

Prověřováním kriminalisté zjistili, že poté, co muž přijel s vozidlem do Velkého Meziříčí, odcizil z něj uložené peníze, poté jej opět zamkl, klíče zahodil a odešel. Část peněz muž po činu použil pro svoji potřebu, převážnou část ale po dopadení vydal, kriminalisté finanční hotovost zajistili a následně si peníze žena převzala zpět.

Případ kriminalisté dále vyšetřují, obviněný muž je stíhán na svobodě. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

Řidička byla pod vlivem alkoholu

V úterý 28. května zastavili policisté v Třebíči vozidlo Škoda Octavia, které jelo před desátou hodinou dopoledne po ulici Smila Osovského. Při kontrole zjistili, že řidičkou je šestapadesátiletá žena, která byla pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce jí policisté naměřili hodnotu 0,92 promile alkoholu a opakovaná zkouška u ní ukázala hodnotu ještě vyšší. Policisté řidičce další jízdu zakázali, na místě ženě zadrželi řidičský průkaz. Je podezřelá ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 05 Červen 2024 05:26