Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 29. května
Stíny 29. května PDF Tisk Email
Středa, 29 Květen 2024 07:41

Objasněná krádež

Ze spáchání trestného činu je podezřelý jednatřicetiletý muž, který byl v Moravských Budějovicích přistižen při krádeži. Jedná se o muže, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již soudně trestán. Letos v březnu byl potrestán podmíněným trestem odnětí svobody se zkušební dobou až do poloviny příštího roku. Přesto muž v pondělí 27. května přišel kolem jedné hodiny odpoledne do obchodu na ulici Okružní a odcizil tašku a kšiltovku. Když se snažil odstranit ze zboží ochranné prvky, poranil si ruku a při odchodu z prodejny ještě znečistil dvě trička a další kšiltovku. Muž tak způsobil celkovou škodu za bezmála dva tisíce korun. Krádež nezůstala bez povšimnutí a přivolaní policisté následně podezřelého muže zajistili. Odvezli ho na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Muži sdělil policejní inspektor ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Nedala přednost

V pondělí 27. května došlo před druhou hodinou odpoledne v prostoru křižovatky v katastru obce Myslibořice k dopravní nehodě.

Sedmadvacetiletá řidička vozidla Volkswagen Tiguan jela ve směru od obce Lipník, vjela do křižovatky v době, kdy jel po hlavní silnici řidič automobilu Nissan ve směru od Hrotovic, a došlo ke střetu. Volkswagen byl po nárazu odhozen mimo komunikaci, kde narazil ještě do oplocení pozemku. Při dopravní nehodě se zranila řidička a její spolujedoucí, převezeni byli zdravotnickou záchrannou službou do nemocnic. Zranění utrpěl také řidič vozidla Nissan, který byl odvezen do třebíčské nemocnice. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. U řidičů provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili. Na vozidlech a oplocení vznikla předběžně vyčíslená škoda za více než 300 tisíc korun. Dopravní nehodu policisté šetří.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Středa, 05 Červen 2024 05:26