Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22. května
Stíny 22. května PDF Tisk Email
Středa, 22 Květen 2024 06:44

Vloupání do domu

Policisté pátrají po pachateli, který se v Hrotovicích vloupal do ubytovacího zařízení a způsobil předběžně vyčíslenou škodu kolem sedmdesáti tisíc korun. Ke spáchání činu došlo v době od druhé poloviny dubna do soboty 18. května na ulici Mírová. Pachatel vnikl do domu, který prohledal. Z pokojů odcizil televizory, dále si z domu odnesl mikrovlnné trouby a rychlovarné konvice. Další škodu způsobil poškozením dveří a vnitřního vybavení. Policisté provedli v lokalitě šetření, místo činu ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Případ policisté prověřují, po pachateli a odcizených věcech pátrají.

Řidič je podezřelý z přestupku

V neděli 19. května kontrolovali policisté v Třebíči po osmé hodině večer vozidlo Škoda Fabia, které jelo po ulici Cyrilometodějská.

Při dechové zkoušce u řidiče požití alkoholu nezjistili. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale u třiatřicetiletého muže ukázal pozitivní výsledek na amfetamin. Lékařskému vyšetření se bezdůvodně odmítl podrobit a dopustil se tak přestupku. Další jízdu policisté řidiči zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 27 Květen 2024 09:58