Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 21. května
Stíny 21. května PDF Tisk Email
Úterý, 21 Květen 2024 09:00

Řidič pod vlivem alkoholu

V neděli 19. května zastavili policisté před devátou hodinou dopoledne osobní automobil Citroen, jehož řidič jel po silnici v obci Ocmanice. U osmapadesátiletého řidiče provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 1,1 promile alkoholu. Také opakovaná zkouška u něho ukázala obdobnou hodnotu a požití alkoholu před jízdou řidič i přiznal. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a v další jízdě již nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté dále prověřují.

Střet vozidel

V pátek 17. května došlo v Želetavě na ulici Znojemská před čtvrtou hodinou odpoledne k dopravní nehodě.

Sedmašedesátiletý řidič vozidla Renault jel ve směru k ulici Podolí a narazil do před ním jedoucího automobilu Ford. Při dopravní nehodě utrpěla zranění spolujedoucí ve fordu, žena byla zdravotnickou záchrannou službou převezena na ošetření do třebíčské nemocnice. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. V rámci šetření zjistili, že řidič vozidla Renault má uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel a vůbec tak za volantem neměl sedět. Při nehodě vznikla předběžně vyčíslená škoda za šedesát tisíc korun. U obou řidičů provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Dopravní nehodu a veškeré její související okolnosti policisté prověřují.

 

Cyklista byl pod vlivem alkoholu

V sobotu 18. května kontrolovali policisté v Náměšti nad Oslavou po deváté hodině večer cyklistu jedoucího po ulici Nová na jízdním kole, které nemělo rozsvícené světlo. U třiačtyřicetiletého cyklisty provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu jedno promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu 0,91 promile alkoholu v dechu. Muž již nesměl dále pokračovat v jízdě na jízdním kole. Cyklista je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

Dana Čírtová

 

Aktualizováno Pátek, 24 Květen 2024 07:21