Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 10. května
Stíny 10. května PDF Tisk Email
Pátek, 10 Květen 2024 07:08

Zloděj vykradl rekreační chatu

Policisté na Třebíčsku pátrají po neznámém pachateli, který má na svědomí krádež vloupáním do rekreační chaty. V přesně nezjištěnou dobu v období od 1. května do 4. května nezjištěným způsobem vnikl do rekreační chaty v lokalitě katastru obce Řípov na Třebíčsku. Zloděj chatu prohledal a odcizil zde různé ruční nářadí, akumulátory s nabíječkou k zahradní sekačce, rybářské udice a rybářskou tašku. Majiteli vznikla krádeží škoda v celkové výši 6 000 korun. Policisté místo činu ohledali s cílem zajistit upotřebitelné stopy, případ zadokumentovali a po pachateli pátrají. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a krádeže vloupáním.

 

Pozitivní test na drogy, řidič se podrobil lékařskému vyšetření

Policisté v Třebíči v rámci běžného výkonu služby dohlíželi na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. V úterý 7. května ve večerních hodinách – patnáct minut po dvacáté hodině - kontrolovali řidiče osobního vozidla Suzuki.

Řidič projížděl v Třebíči z ulice Sirotčí na ulici Brněnská, kde vozidlo zastavila k provedení silniční kontroly policejní hlídka. Policisté vyzvali devatenáctiletého řidiče, aby předložil ke kontrole doklady potřebné pro řízení a provoz vozidla. Poté řidiče vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce ke zjištění případné přítomnosti alkoholu - dechová zkouška měla negativní výsledek. Poté se řidič podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Výsledek testu vykázal přítomnost návykové látky, a to opiátů a kokainu. Řidič byl hlídkou vyzván k provedení lékařského vyšetření spojeného s odběrem tělních tekutin, kterému se podrobil. Policisté muži zakázali další jízdu. Případ policisté zadokumentovali a přestupek oznámí k řešení místně příslušnému správnímu orgánu.

 

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Středa, 15 Květen 2024 13:12