Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 29. dubna
Stíny 29. dubna PDF Tisk Email
Pondělí, 29 Duben 2024 07:02

Podvod při prodeji zboží

Policisté na Třebíčsku zadokumentovali další případ podvodu při prodeji zboží. Neznámý pachatel reagoval na inzerát, ve kterém nabízel prodávající k prodeji rybářské potřeby. Inzerát byl zveřejněný na inzertním portále Marketplace. Pachatel předstíral zájem o koupi nabízeného zboží, a prodávajícímu zaslal odkaz na přepravní službu. Odkaz byl ale podvodný, a když prodávající vyplnil podle pokynů přihlašovací údaje do internetového bankovnictví ke svému bankovnímu účtu, pachatel tak měl přístup k tomuto účtu a mohl z něho odčerpat peníze ve výši přesahující 6 700 korun.

Za volant usedl pod vlivem alkoholu

Policisté z dopravního inspektorátu Třebíč v pátek 26. dubna v rámci běžného výkonu služby dohlíželi na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Kolem půlnoci zastavili v Třebíči na ulici Znojemská k provedení silniční kontroly osobní vozidlo Škoda Fabia.

Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné k řízení a poté k provozu vozidla. Poté osmatřicetiletého řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní - s naměřenou hodnotou 0,97 promile alkoholu v dechu. Na základě pozitivního měření byl řidič vyzván k opakovanému odbornému měření, které bylo také s pozitivním výsledkem - 1,00 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a požití alkoholu před jízdou doznal. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Pondělí, 06 Květen 2024 13:14