Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 28. dubna
Stíny 28. dubna PDF Tisk Email
Sobota, 27 Duben 2024 00:00

Řidička skončila s vozidlem mimo silnici

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali ve středu 24. dubna kolem půl desáté dopoledne oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici III. třídy v katastru města Moravské Budějovice. Osmačtyřicetiletá řidička jedoucí s osobním vozidlem Fiat ve směru od města Moravské Budějovice k obci Litohoř nepřizpůsobila rychlost vozidla zejména svým schopnostem a vlastnostem vozidla, přejela s vozidlem vpravo mimo pozemní komunikaci, kde havarovala. Ke zranění osob při dopravní nehodě. Alkohol u řidičky vyloučili policisté na místě dopravní nehody provedenou dechovou zkouškou. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda ve výši asi 80 000 korun. Na místě nehody byla také posádka Hasičského záchranného sboru Moravské Budějovice a zástupce vodoprávního úřadu, kteří rozhodli o odstranění vrchní částí orné půdy nasáklé provozními kapalinami. Věc dopravní nehody vyřešili policisté na místě v příkazním řízení uložením blokové pokuty.

Nehoda si vyžádala lehké zranění

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali ve středu 24. dubna kolem krátce po čtrnácté hodině oznámení o dopravní nehodě, která se stala v Třebíči na ulici Hrotovická na silnici II/351 v prostoru křižovatky s místní ulicí Kosmákova.

K nehodě došlo tak, že řidička s osobním vozidlem Škoda nedodržela dostatečnou bezpečnou vzdálenost za před ní jedoucím autobusem, který při odbočování vlevo dával přednost protijedoucím vozidlům. Do autobusu pětadvacetiletá řidička s vozidlem zezadu narazila. Při nehodě došlo ke zranění řidičky, která byla převezena vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Třebíči k ošetření, po kterém byla propuštěna bez nutnosti hospitalizace. Ke zranění jiných účastníků nedošlo. Na vozidlech vznikla hmotná škoda ve výši asi 100 000 korun. Alkohol u obou řidičů na místě nehody policisté vyloučili při provedené orientační dechové zkoušce – obě měly negativní výsledky. Šetřením dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Třebíč.

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Pondělí, 06 Květen 2024 13:13