Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny26. dubna
Stíny26. dubna PDF Tisk Email
Pátek, 26 Duben 2024 07:22

Matka neplatí výživné na své dítě

Policisté na Třebíčsku řeší případ, kdy žena naplní vyživovací povinnost na své nezletilé dítě, které bylo na základě rozhodnutí soudu svěřeno do výchovy otce. Dvaatřicetiletá žena neplatí na dítě výživné dlouhodobě a do současné doby dluží částku přesahující 112 000 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a žena je podezřelá ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.

Vypátrali mladíka, který utekl z výchovného ústavu

Policisté z obvodního oddělení Třebíč v úterý 23. dubna krátce po osmnácté hodině večer vypátrali na autobusové zastávce na ulici Znojemská v Třebíči nezletilého chlapce - svěřence dětského výchovného ústavu Bystřice pod Hostýnem.

Chlapec má na základě rozhodnutí Městského soudu v Brně nařízenou ústavní výchovu. Z ústavu ale chlapec utekl a bylo po něm 18. dubna vyhlášeno pátrání. Nezletilého chlapce policisté zajistili a předali odpovědné osobě.

 

Při nehodě policisté zjistili alkohol u řidiče

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali ve středu 24. dubna kolem půl šesté večer oznámení o dopravní nehodě, která se stala v obci Stařeč na ulici Tyršova na silnici II/410 v prostoru s místní komunikací. Řidička jela s osobním vozidlem Škoda ve směru jízdy od Třebíče ke středu obce Stařeč, kdy na ul. Tyršova chtěla s vozidlem odbočit vlevo na místní komunikaci. Při odbočování nedala přednost v jízdě protijedoucímu osobnímu vozidlu Fiat, jehož řidič projížděl po silnici od obce Mastník směrem na Třebíč a došlo ke střetu vozidel. Ke zranění osob nedošlo a na vozidlech vznikla hmotná škoda ve výši asi 30 000 korun. U řidičů obou vozidel provedli policisté dechové zkoušky – u řidičky byla dechová zkouška negativní. U řidiče osobního vozidla byla orientační dechová zkouška pozitivní – s výsledkem 1,13 promile alkoholu v dechu a opakovaná dechová zkouška s výsledkem 1,15 promile alkoholu v dechu. Test na návykové látky provedený byl u řidiče negativní. Dále bylo lustrací v evidenci řidičů zjištěno, že tento řidič nevlastní v současné době řidičský průkaz. Policisté jeho protiprávní jednání řeší samostatně, proto tento pětatřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a z přestupků v dopravě.

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Úterý, 30 Duben 2024 10:18