Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 11. dubna
Stíny 11. dubna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 11 Duben 2024 15:06

Podezřelý ze dvou trestných činů

V úterý 9. dubna zastavili policisté po deváté hodině večer v obci Příštpo automobil Škoda Felicia a provedli kontrolu. U pětačtyřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,35 promile alkoholu. Opakované zkoušky ukázaly u řidiče hodnoty ještě vyšší. Dále policisté zjistili, že má od loňského léta soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2026. V další jízdě již řidič nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté prověřují.

Řídil auto přes uložený zákaz

Pod vlivem alkoholu a přes uložený zákaz řídil včera vozidlo také devětadvacetiletý řidič v Jaroměřicích nad Rokytnou. Muž má zakázáno řídil automobily až do roku 2028.

Byl mu soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Přesto jel v úterý 9. dubna po sedmé hodině večer s vozidlem Citroen po ulici K Ráji. Dále policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 0,88 promile alkoholu. Také opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu do jednoho promile alkoholu v dechu. Další jízdu policisté řidiči zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují. Vzhledem k tomu, že řídil vozidlo pod vlivem alkoholu, dopustil se řidič také závažného přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

 

Srazil cyklistu

V úterý 9. dubna došlo po třetí hodině odpoledne v obci Budišov k dopravní nehodě. Řidič vozidla Škoda jel ve směru na obec Pyšel. Předjížděl cyklistu jedoucího na elektrokole a ve chvíli, kdy odbočoval vpravo, došlo ke střetu vozidla s kolem a následnému pádu cyklisty na vozovku. Při dopravní nehodě utrpěl cyklista zranění a byl zdravotnickou záchrannou službou převezen na ošetření do třebíčské nemocnice. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Při dechových zkouškách u obou účastníků nehody požití alkoholu vyloučili. Dopravní nehodu policisté šetří.

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Úterý, 16 Duben 2024 07:29