Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 20. března
Stíny 20. března PDF Tisk Email
Středa, 20 Březen 2024 00:00

Řídila přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu a přestupkového jednání je podezřelá devětadvacetiletá žena, která řídila v Náměšti nad Oslavou vozidlo přes uložený zákaz. V pondělí 18. března jela s automobilem Škoda Octavia před druhou hodinou odpoledne po ulici E. F. Buriana. Policisté vozidlo zastavili a provedli kontrolu. Zjistili, že má žena na základě rozhodnutí městského úřadu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Dechová zkouška byla u řidičky negativní, testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se odmítla bezdůvodně podrobit. Žena je tak podezřelá ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy. Policisté odvezli řidičku na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Policejní inspektor jí sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Střet vozidla s motocyklem

V pondělí 18. března došlo u obce Krhov u Hrotovic ke střetu motocyklisty s vozidlem, při kterém se motocyklista vážně zranil.

Kolem třetí hodiny odpoledne jel řidič motocyklu Malaguti ve směru od obce Bačice a při projíždění zatáčky došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia. Při dopravní nehodě utrpěl motocyklista zranění a byl zdravotnickou záchrannou službou transportován letecky do brněnské nemocnice. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. U řidiče vozidla dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili, řidič motocyklu se nebyl vzhledem ke zranění schopen zkoušce podrobit, byl nařízen odběr krve. Dopravní nehodu policisté šetří.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 25 Březen 2024 12:27