Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 19. března
Stíny 19. března PDF Tisk Email
Úterý, 19 Březen 2024 08:33

Podezřelý z krádeže a výtržnictví

Ze spáchání dvou trestných činů je podezřelý jednadvacetiletý muž, který odcizil zboží v obchodě a po odhalení krádeže napadl zaměstnance prodejny. V sobotu 16. března přišel muž v ranních hodinách do obchodu v Okříškách a odcizil lahev alkoholu, kterou si schoval do oblečení. Prostorem pokladny poté prošel bez zaplacení. Krádeži a útěku podezřelého muže chtěl zabránit zaměstnanec prodejny, kterého ale podezřelý muž napadl. Přivolaní policisté agresivního muže zajistili, při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu do půl promile alkoholu. Napadený zaměstnanec prodejny utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Podezřelého jednadvacetiletého muže odvezli policisté na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Případ v současné době prověřují pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a výtržnictví.

 

Řídila přes zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelá čtyřicetiletá žena z Českolipska, která řídila vozidlo přes uložený zákaz. V neděli 17. března jela s automobilem VW Passat po silnici v katastru Rouchovany, kde ji kolem deváté hodiny dopoledne zastavila hlídka.

Policisté provedli kontrolu a zjistili, že má žena od loňského léta soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Řídit automobily by směla až v roce 2028. Policisté odvezli řidičku na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Policejní inspektor sdělil ženě podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

Dopravní nehoda Moravské Budějovice

V neděli 17. března došlo před třetí hodinou odpoledne na silnici v katastru Moravských Budějovic k dopravní nehodě. Sedmadvacetiletý řidič vozidla Seat Ibiza při jízdě ve směru na Jackov vyjel mimo silnici, kde havaroval. Při havárii se zranil řidič a jeho spolujedoucí, oba byli zdravotnickou záchrannou službou transportováni do třebíčské nemocnice. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. U řidiče provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili. Na vozidle vznikla předběžně vyčíslená škoda za čtyřicet tisíc korun. Dopravní nehodu policisté šetří.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 25 Březen 2024 12:26