Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. března
Stíny 12. března PDF Tisk Email
Úterý, 12 Březen 2024 08:22

Podvod při prodeji osušky

Žena naletěla podvodníkům a přišla o své peníze. Žena na sociální síti facebook na stránce Marketplace uveřejnila inzerát, ve kterém nabízela čtyři nepoužívané dětské osušky a požadovala za ně částku 400 korun. Na zveřejněnou nabídku reagovala údajná zájemkyně o zboží s tím, že zašle na mobilní telefon odkaz. Prodávající odkaz rozklikla a vyplnila formulář se svými osobními údaji, včetně všech údajů k platební kartě, včetně CVV kódem od účtu vedeného u bankovního domu. Podvodníci ženu připravili o téměř 150 000 korun. Opětovně upozorňujeme, aby byli lidé obezřetní při obchodování pomocí různých internetových portálů a aby nikdy nepřistupovali na nabídku zaslání odkazů, které pak otevřou pro vyplnění údajů je svým bankovním účtům nebo platebním kartám.

Pachatelé využívají toho, že lidé nejsou opatrní a jsou ochotni sdělit neznámému zájemci kompletní údaje, které lze pak snadno zneužít. Je potřeba mít na paměti, že když někomu něco prodávám, tak musím za nabízené zboží peníze dostat, a k tomu postačí, když zájemci sdělíme číslo účtu, na které má peníze poukázat.

 

Silně podnapilý muž řídil osobní vozidlo

Policisté z dopravního inspektorátu Třebíč zastavili v sobotu 9. března v nočních hodinách k provedení silniční kontroly osobní vozidlo Audi A4. Řidič projížděl s vozidlem po silnici v obci Opatov na Třebíčsku. Nedaleko autobusové zastávky vozidlo kontrolovala policejní hlídka. Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné pro řízení a provoz vozidla a poté ho vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce ke zjištění případné přítomnosti alkoholu v krvi. Provedená dechová zkouška u řidiče vykázala pozitivní výsledek - 2,33 promile alkoholu v krvi. Proto byla provedena druhá dechová zkouška, která měla také pozitivní výsledek - 2,33 promile alkoholu v krvi. Řidič po zákonném poučení s naměřenými hodnotami souhlasil a požití alkoholu před jízdou doznal. Následně byl řidič poučen o možnosti žádat lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení, které po poučení nepožadoval. Řidič svým jednáním naplnil skutkovou podstatu přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté řidiči zakázali další jízdu a ve věci zahájili úkony trestního řízení.

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Sobota, 16 Březen 2024 12:25