Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 11. března
Stíny 11. března PDF Tisk Email
Pondělí, 11 Březen 2024 09:55

Nález dělostřeleckého granátu
V sobotu 9. března hodinu jednu hodinu po polední jsme přijali na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina na lince tísňového volání 158 oznámení o nálezu podezřelého předmětu. Z oznámení vyplývalo, že při výkopových pracích uvnitř domu v obci Naloučany byl nalezen v zemi železný předmět připomínající dělostřelecký granát. Na základě oznámení se na místo dostavila hlídka z obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou. Policisté místo nálezu zajistili proti vstupu nepovolaných osob. Na místo nálezu jsme cestou operačního střediska přivolali kolegy z pyrotechnické služby z Brna, kteří na místě granát převzali a následně odvezli k likvidaci. Celá událost se obešla bez škody na majetku a bez zranění osob. Událost zadokumentovali policisté z obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou.

Řidička dostala smyk
Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala v pátek 8. března před čtrnáctou hodinou na Třebíčsku. Nehoda se stala na silnici II/351 v katastru obce Valeč. Čtyřiadvacetiletá řidička jedoucí s osobním vozidlem Škoda ve směru jízdy od obce Dalešice směrem na Valeč se zřejmě dostatečně nevěnovala řízení.

Při vyhýbání se blíže nespecifikované zvěři vyjela vlevo do protisměru, kde dostala smyk. Poté strhla řízení doprava, kde vozidlo opět dostalo smyk a poté narazilo do svodidel. Při dopravní nehodě se naštěstí nikdo nezranil a hmotná škoda dosáhla částky 110 000 korun. Na místě dopravní nehody provedli policisté u řidičky dechovou zkoušu, jejíž výsledek byl pozitivní. Celá věc dopravní nehody byla vyřešena v příkazním řízení uložením blokové pokuty.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Sobota, 16 Březen 2024 12:25