Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 8. března
Stíny 8. března PDF Tisk Email
Pátek, 08 Březen 2024 12:59

Řízení přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu a přestupků je podezřelá žena ze Znojemska, která řídila vozidlo přes uložený zákaz. Ve středu 6. března jela v Moravských Budějovicích s automobilem Škoda, kde ji po třetí hodině odpoledne zastavila hlídka na ulici Husova a policisté provedli kontrolu. Zjistili, že žena má na základě rozhodnutí městského úřadu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Dechová zkouška byla u řidičky negativní, testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se odmítla bezdůvodně podrobit, stejně jako lékařskému vyšetření. Žena je tak podezřelá ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy. Policisté odvezli řidičku na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Policejní inspektor sdělil ženě podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Řidič je podezřelý z přestupku

Ve středu 6. března zastavili policisté řidiče vozidla VW Sharan, jehož řidič jel před osmou hodinou dopoledne po silnici v obci Rudíkov.

Při dechové zkoušce u jednačtyřicetiletého muže naměřili hodnotu přes půl promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška a požití alkoholu před jízdou řidič i přiznal. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Řidič je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Úterý, 12 Březen 2024 08:26