Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 29. února
Stíny 29. února PDF Tisk Email
Čtvrtek, 29 Únor 2024 00:00

Řídil přes uložený zákaz

V úterý 27. února zastavili policisté v Okříškách po deváté hodině dopoledne řidiče vozidla Citroen, který jel po ulici Příční. Při kontrole zjistili, že řidičem je jednačtyřicetiletý muž, který řídit vozidla nesmí. Má totiž od loňského léta rozhodnutím městského úřadu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Usednout za volant by směl až letos v červnu. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Při provedeném testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou u něho policisté zjistili pozitivní hodnotu na amfetamin. Lékařskému vyšetření se muž odmítl bezdůvodně podrobit. Je tak podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy. Policisté řidiči další jízdu zakázali. Muže odvezli na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Policejní inspektor mu sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Senior byl pod vlivem alkoholu

V úterý 27. února zastavili policisté po čtvrté hodině odpoledne automobil Škoda Octavia, jehož řidič jel po silnici v obci Želetava.

U dvaašedesátiletého muže provedli policisté dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu přes jedno promile alkoholu. Stejnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Policisté řidiči zakázali v jízdě pokračovat a přišel o řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 04 Březen 2024 12:10