Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 21. února
Stíny 21. února PDF Tisk Email
Středa, 21 Únor 2024 14:42

Řidiči pod vlivem alkoholu

V pondělí 19. února zastavili policisté před desátou hodinou dopoledne automobil Renault Master, jehož řidič jel po silnici v Předíně. V obci překročil nejvyšší povolenou rychlost jízdy a dopustil se tak dopravního přestupku. U padesátiletého muže provedli policisté dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,14 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Policisté řidiči zakázali v jízdě pokračovat a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Muži dále sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Dalšího opilého řidiče odhalili policisté v Třebíči. Šestadvacetiletý muž jel v neděli 18. února s vozidlem VW Caravelle po ulici Míčova. Po třetí hodině ráno policisté automobil zastavili a provedli kontrolu.

U řidiče při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,48 promile alkoholu. V další jízdě již nesměl pokračovat a přišel o řidičský průkaz. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Dívka s mladíkem se opili

Policisté v Moravských Budějovicích šetří případ mladistvé dívky, která měla přes jedno promile alkoholu. V neděli 18. února byli před druhou hodinou ráno přivoláni k bytovému domu, kde se nacházeli ve společných prostorech mladík s dívkou a chovali se hlučně. Policisté zjistili, že jsou oba pod vlivem alkoholu a dívce není ještě ani osmnáct let. Dvaadvacetiletý mladík měl více než dvě promile alkoholu v dechu, dívce policisté naměřili přes jedno promile. Podnapilou dívku odvezli na oddělení a následně si ji převzali rodiče. Dále provedli policisté šetření a zjistili, že požití alkoholu umožnil mladistvé dívce mladík, se kterým v domě byla, a následně mezi nimi došlo ke slovnímu konfliktu. Mladý muž je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání. O případu policisté informovali také odbor sociálně právní ochrany dětí.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 26 Únor 2024 10:11