Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 15. února
Stíny 15. února PDF Tisk Email
Čtvrtek, 15 Únor 2024 13:30

Kolektivní fackovačka

V úterý 13. února přijali policisté v Třebíči po deváté hodině večer oznámení o značně opilém muži, který v bytovém domě napadal své známé, u kterých byl na návštěvě, a nechtěl odejít. Nejprve došlo v bytě mezi dvěma muži a ženou ke slovnímu konfliktu, rozepře ale přerostla ve fyzický útok. Jeden z mužů druhého opakovaně udeřil. Napadený utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Přivolaní policisté agresivního muže zajistili, choval se útočně, vyhrožoval dalším násilím, byl vulgární a odmítal spolupracovat. Dvaačtyřicetiletého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 2,17 promile alkoholu. Zraněného muže převezli zdravotníci na ošetření do nemocnice, také on byl opilý a nadýchal přes tři promile alkoholu. Pod vlivem alkoholu byla i žena, které policisté naměřili přes dvě promile. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu pokusu ublížení na zdraví.

Muž řídil přes uložený zákaz

Ve středu 14. února zastavili policisté v Třebíči po sedmé hodině ráno řidiče vozidla Seat, který jel po ulici V. Nezvala. Při kontrole zjistili, že řidičem je čtyřicetiletý muž, který řídit vozidla nesmí.

Má totiž od loňského léta soudem mimo jiné uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na dobu více než dvou let. Dále policisté řidiči při dechové zkoušce naměřili hodnotu 0,93 promile alkoholu a obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Muž je tak podezřelý ze závažného přestupkového jednání. V další jízdě již řidič nesměl pokračovat. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 19 Únor 2024 08:06