Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 14. prosince
Stíny 14. prosince PDF Tisk Email
Úterý, 14 Prosinec 2010 09:57

Pachatelé chyceni při činu

Třebíčská policie zadržela dva pachatele, kteří se vloupali do rodinného domu v obci Přibyslavice. Dva muži ve věku devatenáct a třiadvacet let vnikli v pozdních nočních hodinách dne 12. prosince, po překonání betonové střešní krytiny, na půdu rodinného domu v ulici Radonínská v obci Přibyslavice. Půdu prohledali a po rozbití dveří vnikli do rodinného domu, který prohledali a nic neodcizili. V domě byla přítomna šedesátiletá majitelka rodinného domu, která zaslechla hluk v půdním prostoru a zavolala na tísňovou linku. Policejní hlídka nezvané hosty z Třebíčska na místě zadržela a oba putovali do policejní cely. Ve věci bylo provedeno zkrácené přípravné řízení. Muži se dopustili trestného činu porušování domovní svobody a trestného činu krádeže ve stádiu pokusu ve spolupachatelství. Hrozí jim trest odnětí svobody až na tři léta.


Zásobil se na vánoce
Třebíčská policie přijala trestní oznámení o krádeži stromků v k.ú. obce Kostníky. Neznámý pachatel odcizil v období od 6. do 8. prosince z lesního porostu v místech zvaných Kopka celkem devadesát kusů stromků, ve stáří asi patnácti let. Celková škoda byla vyčíslena na osmnáct tisíc korun.


Vloupání do výrobní haly

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o vloupání do výrobní haly v ulici Vítězslava Nezvala v Třebíči. Neznámý pachatel po násilném překonání zámku plechových vrat a rozbití okna dílny vnikl v období od 10. do 13. prosince do objektu bývalé výrobní haly. Z celého topného systému vypustil vodu a z jednoho výměníku odcizil vnitřní měděný šnek na ohřev vody, čímž jej celý vyřadil z provozu. Na dalším výměníku odmontoval část šroubů. Celková škoda byla vyčíslena na téměř čtyřicet tisíc korun.

 

Krádež z nákupního košíku

Třebíčská policie opět varuje občany před zloději v nákupních centrech. V předvánočním období roste s počtem nakupujících i počet zlodějů v obchodních domech. Nákupní shon způsobuje nepozornost a nedbalý dohled nad osobními věcmi.

Příkladem toho je případ krádeže dvou dámských kabelek, ke kterému došlo v dopoledních hodinách dne 13. prosince v Obchodním domě v Třebíči v ulici Brněnská. Dvě ženy měly dámské kabelky odloženy v nákupním koši a jejich nepozornosti využil neznámý pachatel a kabelky odcizil. V taškách měly dámy uloženy peněženky s finanční hotovostí, platební karty a osobní doklady. Celková škoda byla vyčíslena na téměř pět tisíc korun.

 

Zde je několik preventivních rad, jak se nestát obětí kapesních zlodějů:

 

  • Při nakupování nenechávat tašky a kabelky odložené v nákupním koši
  • Nosit vše důležité v náprsních kapsách
  • Peněženky a jiné cennosti nenechávat navrchu tašky či dámské kabelky
  • Nemít u sebe větší finanční hotovost a doklady si nedávat do peněženky
  • Nikdy nemít identifikační číslo u platební karty
  • Zavazadla nespouštět z dohledu a nenechávat cennosti a finanční hotovost v batohu na zádech

Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 15 Prosinec 2010 10:47