Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 2. února
Stíny 2. února PDF Tisk Email
Pátek, 02 Únor 2024 14:45

Objasnili vloupání do provozovny

Policisté objasnili případ vloupání do prodejny, ke kterému došlo tento týden v Moravských Budějovicích. Ze spáchání trestného činu je podezřelý jednatřicetiletý muž. V úterý 30. ledna přijali policisté po půlnoci oznámení o podezřelé osobě, která se pohybovala v okolí provozovny. Na místo okamžitě vyjeli policisté a dopadli podezřelého muže, který se do obchodu vloupal a odcizil různé zboží, zejména tabákové výrobky. Muž byl pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu přes jedno a půl promile alkoholu. Navíc měl drobnější poranění, které si při vloupání způsobil. Opilého muže policisté zajistili a po lékařském ošetření odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Dále provedli policisté ohledání a zadokumentování místa činu. Odcizené věci zajistili a mohou se tak vrátit zpět majiteli. Při vloupání podezřelý muž poškodil dveře. Celková škoda, kterou způsobil, přesáhla deset tisíc korun. Na základě shromážděných důkazů policisté následně jednatřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

Opilý řidič

S více než dvěma promile alkoholu řídil vozidlo padesátiletý muž, kterého policisté kontrolovali včera v obci Příložany. Ve středu 31. ledna jel před osmou hodinou ráno s vozidlem Renault. Při dechové zkoušce policisté muži naměřili hodnotu 2,13 promile alkoholu. Také opakované zkoušky u něho ukázaly obdobné hodnoty. Policisté řidiči zakázali další jízdu a přišel o řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 05 Únor 2024 09:03