Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. ledna
Stíny 30. ledna PDF Tisk Email
Úterý, 30 Leden 2024 00:00

Nález munice

V sobotu 27. ledna přijali policisté po poledni oznámení o nálezu munice v objektu na Moravskobudějovicku. Předmět byl nalezen při vyklízení zakoupené nemovitosti. Na místo po přijetí oznámení vyjela hlídka a přivolán byl také policejní pyrotechnik. Munici zajistil a odvezl k likvidaci.

Opilí řidiči

V neděli 28. ledna odhalili policisté dva řidiče, kteří usedli za volant s více než dvěma promile alkoholu. Ze spáchání trestného činu je podezřelý ještě další muž a také žena, kteří řídili vozidlo s více než jedním promile alkoholu. Čtyřiačtyřicetiletého řidiče vozidla Škoda Octavia zastavili policisté před čtvrtou hodinou odpoledne v Moravských Budějovicích. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 2,35 promile alkoholu a opakované zkoušky u něho ukázaly hodnoty ještě vyšší.

Druhý řidič jel s vozidlem Opel v Třebíči po ulici Sokolská a policisté ho kontrolovali před desátou hodinou večer. Jednatřicetiletý muž měl 2,92 promile alkoholu v dechu.

V Třebíči jel také padesátiletý řidič vozidla Peugeot Boxer, kterého policisté zastavili po půlnoci na ulici Míčova. Muž nadýchal hodnotu 1,16 promile alkoholu.

Podnapilou řidičku odhalili policisté v Jemnici. Šestačtyřicetiletá žena řídila před jedenáctou hodinou večer automobil Škoda po ulici Na Podolí. Policisté jí naměřili hodnotu přes jedno promile alkoholu.

Všichni čtyři řidiči již v další jízdě nesměli pokračovat a přišli o řidičské průkazy. Případy policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky.

Řidička havarovala

V neděli 28. ledna jela před osmou hodinou dopoledne v katastru obce Dalešice osmnáctiletá řidička vozidla Ford Fiesta ve směru od obce Valeč. Vyjela mimo komunikaci, kde se automobil přetočil přes střechu a zůstal stát na poli. Při nehodě se zranila řidička a její spolujedoucí, oba byli zdravotnickou záchrannou službou transportování do třebíčské nemocnice. Policisté místo havárie ohledali a zadokumentovali. Dechovou zkouškou požití alkoholu u řidičky vyloučili. Na vozidle vznikla předběžně vyčíslená škoda za padesát tisíc korun. Dopravní nehodu policisté šetří.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Sobota, 03 Únor 2024 10:09