Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. prosince
Stíny 12. prosince PDF Tisk Email
Úterý, 12 Prosinec 2023 10:02

U řidiče byla pozitivní dechová zkouška

Policisté z obvodního oddělení z Náměště nad Oslavou v sobotu 9. prosince ve večerních hodinách prováděli v rámci běžného výkonu služby dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu. Krátce před dvaadvacátou hodinou kontrolovali v obci Březník osobní motorové vozidlo Škoda Octavia. Policisté řidiče vyzvali, aby předložil ke kontrole doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Poté řidiče vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní – naměřená hodnota vykázala hodnotu 0,58 promile alkoholu v krvi. Opakovaná dechová zkouška vykázala také pozitivní hodnotu - 0,60 promile alkoholu v krvi. Kontrolou policisté zjistili, že u vozidla byla propadlá lhůta technické kontroly. Policisté zadrželi devětadvacetiletému muži řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

S vozidlem se převrátil přes střechu

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v neděli 10. prosince krátce po třinácté hodině odpoledne oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici v katastru obce Jemnice.

Osmadvacetiletý řidič projížděl s vozidlem Citroen C3 po silnici II/408 ve směru jízdy od obce Slavíkovice směrem k Jemnici. Nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, kdy na zasněžené neposypané silnici uvedl vlivem nepřiměřené rychlosti vozidlo do smyku, který nedokázal vyrovnat. Následně vjel na levou krajnici a dále mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do silničního příkopu, následkem čehož se s vozidlem přetočil přes střechu zpět na kola. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda ve výši asi 100 000 korun. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče a jeho spolujezdkyně. Oba na místě ošetřila posádka vozidla zdravotnické záchranné služby, kdy řidič i spolujezdkyně zůstali na místě dopravní nehody a nebyli převezeni k dalšímu ošetření do nemocnice. Policisté provedli s řidičem na místě dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl negativní. Věc dopravní nehody policisté vyřešili v příkazním řízení uložením pokuty. Na vozidle byly užity zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu.

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Pátek, 15 Prosinec 2023 08:58