Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 13. prosince
Stíny 13. prosince PDF Tisk Email
Středa, 13 Prosinec 2023 00:00

Auto Městské policie havarovalo

V pondělí 11. prosince kolem půl dvanácté dopoledne jsme přijali na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina oznámení o dopravní nehodě, která se stala na křižovatce ulice Znojemská a ulice Spojovací v Třebíči. Střetla se zde dvě vozidla. Řidič jednoho z vozidel – jednalo se o osobní vozidlo městské policie v barevném provedení městské policie – projížděl ve směru jízdy od ulice Hrotovická k obchodnímu domu se zapnutým zvláštním výstražným světelným znamením modré barvy. Při průjezdu křižovatkou došlo ke střetu přední částí vozidla s levou zadní částí vozidla VW Transportér, jehož řidič projížděl ve směru jízdy od ulice Demlova k obchodnímu domu. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Na havarovaných vozidlech vznikla hmotná škoda v celkové výši 250 000 korun. Policisté u řidičů obou vozidel provedli dechové zkoušky, jejichž výsledky byly negativní. Na zúčastněných vozidlech byly užity zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu. Další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem šetření ze strany policistů dopravního inspektorátu Třebíč.

Havaroval a narazil do oplocení

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pondělí 11. prosince v 12:45 hodin oznámení o dopravní nehodě, která se stala na Třebíčsku.

Nehoda se stala v obci Bolíkovice na silnici III. třídy číslo 4102. Třiašedesátiletý řidič projížděl s osobním vozidlem Škoda ve směru jízdy od obce Čáslavice k obci Babice. Plně se nevěnoval řízení a s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do oplocení domu a poškodil plastový elektrický rozvaděč před domem. Ke zranění osob při nehodě nedošlo, ale na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 30 000 korun. Další škoda vznikla poškozením oplocení domu a elektrického rozvaděče a dosáhla částky ve výši asi 30 000 korun. Policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl negativní. Na vozidle byly užity pneumatiky se zimním vzorkem s dostatečnou hloubkou dezénu. Policisté nehodu vyřešili s viníkem na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

Dana Čírtková

 

 

 

Aktualizováno Sobota, 16 Prosinec 2023 08:48