Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 1. prosince
Stíny 1. prosince PDF Tisk Email
Pátek, 01 Prosinec 2023 08:48

Opilého policisté zajistili

Ve středu 29. listopadu přijali policisté před devátou hodinou večer oznámení o muži, o kterého měli obavu jeho blízcí. Pohyboval se v obci na Moravskobudějovicku a z jeho telefonické komunikace vyplynula obava, že by si mohl chtít ublížit. Policisté zjistili veškeré dostupné informace k pohřešovanému muži a začali po něm v lokalitě pátrat. Nalézt se ho podařilo přibližně po hodině. Čtyřiapadesátiletý muž byl v pořádku, ale pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 1,49 promile alkoholu. Muž odmítal spolupracovat a uposlechnout pokyny. Po lékařském vyšetření policisté opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Střet tří vozidel

Ve středu 29. listopadu jel po jedné hodině odpoledne řidič vozidla Škoda po silnici v katastru obce Jinošov ve směru od Pucova na Náměšť nad Oslavou. Vjel do křižovatky v době, kdy po hlavní komunikaci projíždělo nákladní vozidlo Iveco, jehož řidič v tu dobu předjížděl ve stejném směru jedoucí nákladní soupravou Mercedes.

Došlo ke střetu osobního vozidla s automobilem Iveco, které bylo nárazem odhozeno vpravo a narazilo do boku návěsu nákladního vozidla. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Alkohol u řidičů provedenou dechovou zkouškou vyloučili. Při nehodě vznikla předběžně vyčíslená škoda za více než sto tisíc korun. Řidič osobního vozidla je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy. Ze spáchání přestupku je podezřelý také řidič automobilu Iveco, a to v souvislosti s předjížděním.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Úterý, 05 Prosinec 2023 09:17