Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 28. listopadu
Stíny 28. listopadu PDF Tisk Email
Úterý, 28 Listopad 2023 09:43

Vloupali se do staveniště

Policisté prověřují případ vloupání do objektu v Moravských Budějovicích. V době od sobotního odpoledne 25. listopadu do nedělního rána pachatel vnikl do rekonstruovaného domu na ulici Alšova a odcizil různé nářadí. Odnesl si box s ručním nářadím, lasery, aku kladivo, brusku, vrtačky, motorovou pilu, míchadlo a další nářadí. Pachatel způsobil škodu za více než sedmdesát tisíc korun. Policisté místo činu ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. Dále provedli v lokalitě šetření a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.

Řídil pod vlivem alkoholu

V neděli 26. listopadu přistihli policisté v Třebíči po sedmé hodině ráno řidiče, který usedl za volant s jedním a půl promile alkoholu. Osmadvacetiletý muž jel s vozidlem VW Passat.

Automobil policisté zastavili na ulici Riegrova. U řidiče provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,5 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Policisté řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

Dopravní nehoda

V neděli 26. listopadu došlo po jedné hodině odpoledne na silnici v katastru obce Pocoucov k dopravní nehodě. Řidička vozidla Ford Mondeo při projíždění mírné zatáčky ve směru na Rudíkov dostala smyk a vyjela do protisměru, kde narazila do kovových svodidel, od kterých se automobil odrazil zpět na silnici, kde došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem VW Golf. Při dopravní nehodě se zranila řidička, zranění utrpěl také druhý řidič a jeho dvě spolujedoucí. Všichni byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni na ošetření do třebíčské nemocnice. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. U řidičů provedenými dechovými zkouškami požití alkoholu vyloučili. Na vozidlech vznikla škoda přibližně za 150 tisíc korun. Dopravní nehodu policisté šetří.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pátek, 01 Prosinec 2023 08:52