Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 25. listopadu
Stíny 25. listopadu PDF Tisk Email
Sobota, 25 Listopad 2023 00:00

Řídila v době zákazu

Ve středu 22. listopadu zastavili policisté před třetí hodinou odpoledne v Třebíči vozidlo Škoda Octavia, jehož řidička jela po ulici Táborská. Kontrolou zjistili, že má šestapadesátiletá žena od jara na základě rozhodnutí městského úřadu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel a řídit automobil by směla až v polovině roku 2025. Dechová zkouška byla u řidičky negativní. V další jízdě již nesměla pokračovat. Policejní inspektor sdělil ženě podezření ze spáchání trestného přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Usnul a pak havaroval

Ve středu 22. listopadu došlo po šesté hodině ráno na silnici v obci Litohoř k dopravní nehodě. Řidič vozidla Škoda jel ve směru na Moravské Budějovice, zřejmě na chvilku usnul a automobil vyjel mimo komunikaci, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení.

Při dopravní nehodě se dvaadvacetiletý řidič zranil. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Provedenou dechovou zkouškou u řidiče požití alkoholu vyloučili. Při havárii vznikla předběžně vyčíslená škoda za 250 tisíc korun. Dopravní nehodu policisté šetří. Řidič je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Úterý, 28 Listopad 2023 09:48