Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 20. listopadu
Stíny 20. listopadu PDF Tisk Email
Pondělí, 20 Listopad 2023 11:46

Zloděj se vloupal do chaty

Policisté z obvodního oddělení Třebíč zadokumentovali případ krádeže vloupáním. Dosud nezjištěný pachatel se v přesně nezjištěné době v období od 29. října do 16. listopadu vloupal v chatové oblasti v katastru obce Opatov do rekreační chaty. Pachatel vnikl dovnitř za užití nezjištěného předmětu a vypáčil dřevěnou okenici u okna chaty. Následně vypáčil dřevěné křídlo okna. Podařilo se mu dostat do vnitřních prostor chaty, kde odcizil jízdní kolo, televizi a další různé věci, včetně různého nářadí. Majiteli chaty vznikla škoda na odcizených věcech a poškození zařízení chaty v celkové výši téměř 100 000 korun. Na místo vyjela policejní hlídka. Policisté místo činu ohledali s cílem zajistit upotřebitelné stopy. Po neznámém zloději a odcizených věcech policisté pátrají.

Dopravní nehoda si vyžádala zranění

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali 17. listopadu kolem druhé hodině odpoledne oznámení o dopravní nehodě, která se stala na Třebíčsku.

Šestapadesátiletá řidička jela s osobním vozidlem Škoda Superb po vedlejší silnici III/35121 ve směru jízdy ke čtyřramenné křižovatce se silnicí III/15241 a místní komunikací v obci Valeč. Při příjezdu k této křižovatce nerespektovala dopravní značení "Dej přednost v jízdě!" a nedala přednost v jízdě řidiči jedoucímu s osobním vozidlem VW Touran po hlavní silnici ve směru jízdy od silnice II/351 do centra obce Valeč. Došlo ke střetu vozidel. Při dopravní nehodě došlo ke zranění spolujezdkyně z jednoho z vozidel. Ženu na místě ošetřila posádka zdravotníků a následně ji záchranáři převezli do nemocnice v Třebíči. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na obou vozidlech v celkové výši 160 000 korun. Dechová zkouška u řidičů obou vozidel, která byla provedena na místě nehody, vykázala negativní výsledek. Věc dopravní nehody řeší policisté z dopravního inspektorátu Třebíč.

 

Za volant usedl v podnapilém stavu

Policisté z obvodního oddělení Moravské Budějovice dohlíželi v sobotu 18. listopadu na bezpečnost v silničním provozu. Krátce před půlnocí kontrolovali v obci Nové Syrovice osobní vozidlo Volkswagen Golf, jehož řidič s vozidlem mířil směrem na obec Dešov. Při silniční kontrole policisté vyzvali řidiče, aby se podrobil dechové zkouše, protože bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu. To potvrdila následná dechová zkouška, jejíž výsledek vykázal pozitivní hodnotu 2,38 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky - 2,53 promile alkoholu a 2,33 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a doznal požití alkoholu před jízdou. Policistům uvedl, že vypil několik piv a neznámé množství dalších destilátů. Policisté dvacetiletému řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dana Čírtková

 

 

 

Aktualizováno Čtvrtek, 23 Listopad 2023 08:38