Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 5. října
Stíny 5. října PDF Tisk Email
Čtvrtek, 05 Říjen 2023 00:00

Cyklista pil a havaroval

V pondělí 2. října havaroval v obci Jinošov cyklista. Jednapadesátiletý muž jel kolem jedenácté hodiny večer na jízdním kole ve směru k centru, vyjel na nezpevněnou krajnici, nezvládl řízení a spadl z kola na komunikaci. Při havárii se cyklista zranil a byl zdravotnickou záchrannou službou převezen na ošetření do třebíčské nemocnice. Policisté provedli šetření, místo havárie ohledali a zadokumentovali. U cyklisty při dechové zkoušce naměřili hodnotu 0,94 promile alkoholu. Opakované zkoušky u něho ukázaly hodnoty ještě vyšší. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy. Havárii policisté šetří.

Opilý řidič

V úterý 3. října zastavili policisté po druhé hodině odpoledne automobil Renault Midlum, jehož řidič jel po silnici ve směru na Ocmanice.

U muže provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 1,57 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška a požití alkoholu před jízdou řidič přiznal. V další jízdě již nesměl pokračovat a policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté prověřují.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 09 Říjen 2023 09:53