Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 7. září
Stíny 7. září PDF Tisk Email
Čtvrtek, 07 Září 2023 18:50

Krádež v obchodě

V úterý 5. září byli policisté v Třebíči před polednem přivoláni k obchodnímu domu, kde došlo ke krádeži. Jednašedesátiletá žena naskládala v prodejně do dvou nákupních vozíků různé zboží za více než třicet tisíc korun a prošla bez zaplacení prostorem vstupu. Zastavil ji pracovník ostrahy, odcizené zboží žena vydala. Přivolaní policisté ji zajistili a odvezli na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Policejní inspektor sdělil ženě podezření ze spáchání trestného činu krádeže, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Řídila přes uložený zákaz

V úterý 5. září odhalili policisté řidičku, která usedla za volant, i když má uložený zákaz řízení.

Kolem šesté hodiny večer zastavili policisté vozidlo Fiat, jehož řidička jela po silnici v obci Hodov. Provedli kontrolu a zjistili, že má pětačtyřicetiletá žena od léta soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel a řídit by mohla až v první polovině příštího roku. Dechová zkouška byla u řidičky negativní, další jízdu jí policisté zakázali. Případ prověřují, žena je podezřelá ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

 

 

Podezřelý z přestupku

V úterý 5. září zastavili policisté v Třebíči po osmé hodině ráno vozidlo Škoda Octavia, jehož řidič jel ve směru k ulici Sucheniova. Dechová zkouška byla u muže negativní, test na zjištění přítomnosti návykových látek ale ne. Test u řidiče ukázal pozitivní hodnotu na amfetamin. Lékařskému vyšetření se muž odmítl podrobit a dopustil se tak přestupku. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a v další jízdě již nesměl pokračovat. Řidič je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 11 Září 2023 20:12