Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 4. září
Stíny 4. září PDF Tisk Email
Pondělí, 04 Září 2023 00:00

Cyklista si po pádu poranil hlavu, neměl helmu

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek 1. září po poledni oznámení o dopravní nehodě, která se stala v Třebíčsku na silnici II/410 v obci Bítovanky. Cyklista jel na svém jízdním kole od obce Želetava do obce Bítovanky, kdy v obci v prostoru silničního ostrůvku se choval neukázněně a neohleduplně, kdy se rozhodl, že odbočí na přilehlé parkoviště. Při tomto manévru nezvládl řízení a najel předním kolem na silniční ostrůvek, kdy po nárazu na silniční ostrůvek spadl z jízdního kola na zem. Cyklista při jízdě na jízdním kole neměl nasazenou ochrannou přilbu. Při pádu se šestačtyřicetiletý cyklista zranil a musel být převezen zdravotnickou záchrannou službou do zdravotnického zařízení. Policisté u cyklisty provedli dechovou zkoušku, která měla negativní výsledek. Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Třebíč.

Cyklistka byla ovlivněna alkoholem

K dopravní nehodě cyklistky vyslal operační důstojník integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina policisty z dopravního inspektorátu Třebíč v pátek 1. září krátce před osmou hodinou večerní.

Nehoda se stala na místní komunikaci před domem v obci Kojatín. Cyklistka jela na jízdním elektro kole ve směru od obce Valdíkov do centra obce Kojatín. Při jízdě nepřizpůsobila rychlost jízdy, přejela vpravo mimo pozemní komunikaci, kde havarovala. Při dopravní nehodě došlo ke zranění cyklistky, kterou musela zdravotnická záchranná služba transportovat do Nemocnice Třebíč. Ke zranění jiných osob nedošlo. Policisté provedli u cyklistky dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní - 0,91 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 0.84 promile alkoholu v dechu. Při nehodě vznikla hmotná škoda na jízdní kole ve výši 1000 korun.

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Sobota, 09 Září 2023 08:20