Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 28. srpna
Stíny 28. srpna PDF Tisk Email
Pondělí, 28 Srpen 2023 11:53

Krádež elektrokola
Policisté prověřují případ krádeže, ke které došlo ve čtvrtek 24. srpna v Náměšti nad Oslavou. Pachatel v době mezi osmou hodinou dopoledne a třetí odpoledne vnikl do garáže na ulici Na Vyhlídce a odcizil elektrokolo značky Maxbike Hakon. Majiteli tak způsobil škodu přibližně za pětačtyřicet tisíc korun. Policisté provedli ohledání a zadokumentování místa činu. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po pachateli a odcizeném kole policisté pátrají.
Pátrání po pohřešovaném seniorovi
Třebíčští policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při pátrání po pohřešovaném osmasedmdesátiletém muži.
Senior má bydliště v obci Stařeč. V neděli 27. srpna odjel v odpoledních hodinách z domu na elektrickém tříkolovém vozíku do místního restauračního zařízení v centru obce, odkud odjel kolem půl šesté večer po ulici Mlýnská. Zpátky do místa bydliště se ale nevrátil. Blízcí po muži pátrali nejprve sami, když ale vyčerpali všechny svoje možnosti, obrátili se následně na policii.

Pohřešovaný muž je sám hůře pohyblivý. Má na sobě zřejmě oblečené červené tričko, riflové kalhoty a hnědou mikinu.
Policisté vyhlásili po pohřešovaném muži celostátní pátrání. Do obce vyjely po přijetí oznámení policejní hlídky a ihned začaly po seniorovi v obci a jejím širokém okolí pátrat. Do hledání se zapojili také dobrovolní a profesionální hasiči, místní samospráva, obyvatelé obce a také strážníci městské policie. Do pátrání po seniorovi nasadili policisté také policejní vrtulník. Hledání probíhalo v lokalitách okolních obcí, v Třebíči a dalších místech. Do současné doby se pohřešovaného muže nalézt nepodařilo, pátrání po seniorovi pokračuje.
Žádáme občany, kteří mají informace o tom, kde se pohřešovaný muž v současné době nachází nebo pohybuje, aby se policistům přihlásili na lince tísňového volání 158. Do akce jsme nasadili desítky policistů, hasičů a dobrovolníků a nasadili také policejní vrtulník. Na základě zveřejněné výzvy se nám podařilo o svědků zjistit, že senior se v neděli večer zřejmě vydal ze Starče až na okraj Třebíče do blízkosti vodní nádrže Mírovka. Proto jsme včera pátrání zaměřili také na volní plochu a její okolí. Bohužel zatím pátrání nepřineslo žádný výsledek.

Proto se nyní obracíme na řidiče, kteří projížděli v neděli 27. srpna navečer kolem 17:45 – 18:30 hodin po silnici II/351 vedoucí z Třebíče směrem na Dalešice a mají ve svých vozidlech palubní kameru, která by mohla zachytit jízdu muže na elektrické tříkolce, aby se přihlásili na linku 158. Stejně tak bychom uvítali případné svědectví řidičů, cyklistů nebo motocyklistů, kteří zaregistrovali pohyb tříkolky na této silnici nebo v její blízkosti v neděli v uvedenou dobu.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Čtvrtek, 31 Srpen 2023 07:27