Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 18. srpna
Stíny 18. srpna PDF Tisk Email
Pátek, 18 Srpen 2023 00:00

Řidič byl pod vlivem alkoholu

Policisté zastavili řidiče, který usedl za volant pod vlivem alkoholu. Ve středu 16. srpna jel kolem jedné hodiny ranní s vozidlem Volkswagen Passat po silnici ve směru do obce Lesonice. Osobní automobil policisté zastavili a provedli silniční kontrolu. U jednatřicetiletého řidiče naměřili při dechové zkoušce hodnotu 0,44 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a v další jízdě již nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy.

Dopravní nehoda s lehkým zraněním

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala ve středu 16. srpna před sedmou hodinou ráno na silnici č. I/23 ulice Hlavní v obci Rapotice. Řidič osobního vozidla Mercedes Benz jedoucí směrem do obce Kralice nad Oslavou nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a vlastnostem, při projíždění pravotočivé zatáčky přejel se svým vozidlem do protisměru, kdy zde projížděl nákladní automobil Scania, a došlo ke střetu.

Vlivem nárazu byl nákladní automobil odražen do protisměru a narazil do vozidla Volkswagen Golf. Při dopravní nehodě došlo ke zranění dvou osob, které byly zdravotnickou záchrannou službou transportovány do nemocnice. Místo dopravní nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Provedenými dechovými zkouška u všech řidičů požití alkoholu vyloučili. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda dosahující bezmála půl milionu korun. Řidič vozidla Mercedes Benz je nyní podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy.

 

Martin Hron

 

Aktualizováno Úterý, 22 Srpen 2023 06:45