Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. srpna
Stíny 17. srpna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 17 Srpen 2023 09:37

Krádež nářadí

Policisté pátrají po pachateli, který se v katastru obce Nárameč vloupal do stavebních buněk. Způsobil předběžně vyčíslenou škodu za více než třicet tisíc korun. Pachatel v době od nedělního večera 13. srpna do pondělního odpoledne vnikl na pozemek a vloupal se do stavební buňky, kterou prohledal. Odcizil různé nářadí. Stavební nářadí si odnesl ještě z jiné buňky a z dalšího pozemku odcizil plastovou nádrž na vodu. Policisté provedli šetření, místa ohledali a zadokumentovali. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po pachateli a odcizených věcech pátrají.

Řidič byl pod vlivem alkoholu

Policisté odhalili řidiče, který usedl za volant pod vlivem alkoholu. V pondělí 14. srpna jel po páté hodině večer s vozidlem Škoda Fabia po silnici ve směru od Jemnice. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu. U dvaasedmdesátiletého řidiče naměřili při dechové zkoušce hodnotu 0,75 promile alkoholu.

Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a v další jízdě již nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Střet vozidel

V úterý 15. srpna došlo po druhé hodině odpoledne v Jemnici k dopravní nehodě s účastí čtyř automobilů. Řidič vozidla Škoda Octavia jedoucí směrem do křižovatky vjel na hlavní silnici v době, kdy zde projížděl automobil Volkswagen, a došlo ke střetu. Vlivem nárazu byl odražen do protisměru a narazil do vozidla Škoda Fabia. Vozidlo Škoda bylo odraženo ještě na automobil stojící za ním. Při dopravní nehodě došlo ke zranění tří osob, které byly zdravotnickou záchrannou službou převezeny do nemocnice. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Provedenými dechovými zkouška u všech řidičů požití alkoholu vyloučili. Při nehodě vznikla předběžně vyčíslená škoda za 170 tisíc korun. Řidič vozidla Škoda Octavia je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 21 Srpen 2023 06:17