Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 15. srpna
Stíny 15. srpna PDF Tisk Email
Úterý, 15 Srpen 2023 16:21

Fyzické napadení

V sobotu 12. srpna přijali policisté před sedmou hodinou večer oznámení o rvačce, ke které došlo v autobuse jedoucím ve směru od Jaroměřic nad Rokytnou. Řidič musel zastavit a na místo směřovala policejní hlídka. Policisté zjistili, že došlo ke konfliktu mezi dvěma muži ve věku šestadvacet a osmadvacet let, kteří byli pod vlivem alkoholu. Starší z nich měl přes jedno promile alkoholu v dechu, druhému muži policisté naměřili hodnotu 1,69 promile alkoholu. Ke zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření, nedošlo. Opilí muži již v další jízdě nesměli pokračovat. Policisté provedli šetření a nezbytné úkony. Případ dále prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví.

Opilý řidič havaroval

V neděli 13. srpna havaroval po druhé hodině ráno v obci Okříšky opilý řidič osobního vozidla. Dvaadvacetiletý muž jel s automobilem po ulici B. Němcové, vyjel do protisměru a narazil do zaparkovaného vozidla Citroën.

Při dopravní nehodě se řidič zranil a zdravotnickou záchrannou službou byl převezen na ošetření do třebíčské nemocnice. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. U řidiče provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,18 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u muže ukázala hodnotu ještě vyšší. Při dopravní nehodě vznikla předběžně vyčíslená škoda za 135 tisíc korun. Policisté dále zjistili, že řidičský průkaz muž nevlastní. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehodu a veškeré její související okolnosti policisté prověřují.

 

Havárie motocyklisty

V neděli 13. srpna jel po sedmé hodině večer řidič motocyklu Sym v Třebíči po ulici Bráfova třída, na přímém úseku se zřejmě lekl vozidla, které přijíždělo z vedlejší silnice, řidič motocyklu začal brzdit, na mokré vozovce dostal smyk a upadl na komunikaci. Ke střetu s vozidlem nedošlo. Při dopravní nehodě se devětadvacetiletý řidič motocyklu zranil a zdravotnickou záchrannou službou byl převezen na ošetření do třebíčské nemocnice. Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Dopravní nehodu šetří.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Sobota, 19 Srpen 2023 14:39