Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 1. srpna
Stíny 1. srpna PDF Tisk Email
Úterý, 01 Srpen 2023 00:00

Řidiči podezřelí z trestného činu

V neděli 30. července zastavili policisté v Moravských Budějovicích před osmou hodinou večer vozidlo Škoda Superb, jehož řidič jel po ulici Husova. Při kontrole zjistili, že má muž na základě rozhodnutí magistrátu od dubna vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na dobu jednoho roku. Dále policisté provedli u řidiče test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, který byl u něho pozitivní na amfetamin. Lékařskému vyšetření se řidič bezdůvodně odmítl podrobit a dopustil se tak dalšího přestupku. Při kontrole vozidla policisté zjistili, že nemá platnou technickou prohlídku a sjednané zákonné pojištění. Policejní inspektor sdělil jednadvacetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Dále je řidič podezřelý z přestupkového jednání na úseku dopravy.

Ze spáchání trestného činu je podezřelý také čtyřiapadesátiletý muž, kterého policisté přistihli při řízení vozidla, i když má uložený zákaz, v Třebíči.

Řidič jel s automobilem Škoda Octavia v neděli 30. července před osmou hodinou ráno po ulici Velkomeziříčská. Muž má přitom rozhodnutím městského úřadu vysloven zákaz činnosti. V další jízdě již nesměl pokračovat. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují.

 

 

 

Jana Kroutilová

 

 

Aktualizováno Pátek, 04 Srpen 2023 11:29