Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 20. července
Stíny 20. července PDF Tisk Email
Čtvrtek, 20 Červenec 2023 07:34

Objasněná krádež

V úterý 18. července přijali policisté v Třebíči po páté hodině večer oznámení o krádeži zboží v prodejně na ulici Spojovací. Pachatel přišel do obchodu, kde vzal kšiltovky za více než tisíc korun, a se zbožím utekl. Přivolaní policisté začali v lokalitě po podezřelém muži pátrat. V krátké době se jim ho podařilo nalézt na ulici Kubišova. Jednalo se o jednadvacetiletého muže, který byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost soudně trestán. Odcizené zboží si převzala zpět oprávněná osoba. Policisté podezřelého muže odvezli na oddělení. Policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Motocyklista bez řidičáku a espézetky havaroval

V úterý 18. července jel kolem deváté hodiny večer po silnici v katastru obce Přeckov řidič na motocyklu Honda ve směru od obce Horní Vilémovice. Vyjel s motocyklem mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Pětatřicetiletý motocyklista utrpěl zranění a byl zdravotnickou záchrannou službou transportován do brněnské nemocnice. Dechovou zkoušku nebylo možné vzhledem ke zranění motocyklisty provést, byl nařízen odběr krve. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Zjistili, že motocykl je bez registrační značky. Dále motocyklista nemá řidičské oprávnění a zřejmě neměl helmu.

Na motocyklu vznikla škoda přibližně za osmdesát tisíc korun. Dopravní nehodu a veškeré její související okolnosti policisté šetří.

 

Řidič je podezřelý z trestného činu

V úterý 18. července zastavili policisté před sedmou hodinou ráno v Jemnici vozidlo Škoda Octavia, jehož řidič jel po silnici ve směru od Dačic. Dvaačtyřicetiletý muž nepředložil řidičský průkaz a policisté zjistili, že řídit ani nesmí. Na základě rozhodnutí městského úřadu má totiž od května na více než rok vyslovený zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. V další jízdě řidič již nesměl pokračovat. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ dále prověřují.

Narazil s autem do zdi

V úterý 18. července došlo v Moravských Budějovicích k dopravní nehodě. Kolem poledne jel osmapadesátiletý řidič vozidla Škoda po ulici Urbánkova, najel na vyvýšený obrubník, zřejmě omylem sešlápnul plynový pedál a narazil s automobilem do kamenné zdi. Při dopravní nehodě se řidič zranil a byl ošetřen zdravotnickou záchrannou službou. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Provedenou dechovou zkouškou u řidiče požití alkoholu vyloučili. Při kontrole policisté ale zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění. Na vozidle vznikla předběžně vyčíslená škoda za dvacet tisíc korun. Dopravní nehodu a veškeré její související okolnosti policisté šetří.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Středa, 26 Červenec 2023 08:34