Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 19. července
Stíny 19. července PDF Tisk Email
Středa, 19 Červenec 2023 08:18

Zdupal Opla

Policisté prověřují případ poškození vozidla, ke kterému došlo v obci nedaleko Třebíče. Na místo byli přivoláni v sobotu 15. července po jedenácté hodině večer. Zjistili, že ze spáchání činu je podezřelý pětadvacetiletý muž. Byl pod vlivem alkoholu, policisté muži při dechové zkoušce naměřili hodnotu přes jedno a půl promile alkoholu. Provedli šetření a zjistili, že pachatel podupal kapotu vozidla Opel a skočil také na čelní sklo, které nárazem prasklo. Majiteli vznikla předběžně vyčíslená škoda za osm tisíc korun. Místo činu policisté ohledali a zadokumentovali. Případ dále prověřují, úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví.

Perník za volantem

V pondělí 17. července kontrolovali policisté v Třebíči kolem desáté hodiny dopoledne vozidlo Škoda, které jelo po Masarykově náměstí. Zjistili, že řidičkou je žena, která má na základě rozhodnutí městského úřadu vyslovený zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který by jí měl skončit až příští rok na podzim. Dechová zkouška u ní byla negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne.

Test ukázal u řidičky pozitivní hodnotu na amfetamin, zřejmě se jednalo o pervitin. Lékařskému vyšetření se odmítla bezdůvodně podrobit. V další jízdě již nesměla pokračovat. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Dále je řidička podezřelá ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Pili, fetovali, prali se

Policisté řeší případ fyzického napadení, ke kterému došlo v Náměšti nad Oslavou. V neděli 16. července byli kolem deváté hodiny večer přivoláni na ulici Třebíčská, kde docházelo ke konfliktu mezi mužem a ženou. Dvojice se vzájemně fyzicky napadala. Na místo po přijetí oznámení vyjeli policisté a provedli šetření. Devětadvacetiletý muž měl zranění, proto policisté na místo přivolali také zdravotnickou záchrannou službu. Muž i žena byli pod vlivem alkoholu, u obou byla naměřená hodnota kolem půl promile alkoholu v dechu. Dále byli oba pod vlivem návykových látek. U pětadvacetileté ženy policisté zjistili pozitivní hodnotu na amfetamin, stejně jako u muže, který měl navíc ještě pozitivní hodnotu na marihuanu. Zdravotníci muže ošetřili. Policisté provedli nezbytná šetření. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Středa, 26 Červenec 2023 08:33